Rex „a predat ștafeta”!

Un câine polițist care a ajutat de-a lungul carierei la prinderea multor infractori, printre care și patru criminali, a fost „scos la pensie” din motive medicale. După perioada de pre-dresaj, în anul 2010, Câinele polițist Rex a urmat cursul de ,,preluare urmă miros uman” la Centrul Chinologic Sibiu, unde, la vârsta de 9 luni, a obținut nota 10. Întors acasă, în același an, a participat cu succes la prima lui misiune, mergând pe urmele unui hoț din locuințe.
De-a lungul carierei, Rex a contribuit la descoperirea multor infractori, începând de la autori de furturi mărunte, până la tâlhării, omoruri, violuri, precum și soluționarea unor dispariții de persoane. Marian spune că a mizat cu încredere pe abilitățile lui Rex pentru identificarea și prinderea a 4 criminali, în 2011 și 2015.
„Îmi amintesc cu emoție de toate misiunile desfășurate alături de camaradul meu patruped. Rex a păstrat tradiția familiei. Este născut din câini polițiști de patrulare-intervenție și a crescut cu mine, alături de ceilalți doi frați ai săi, deveniți și ei câini polițiști.” – spune Marian, conductor de câini polițiști al IPJ Brăila.
Ani de activitate, antrenamente zilnice, aplicații practice, exerciții elaborate, participare la nenumărate misiuni! Toate au demonstrat rezistență fizică și psihică, disciplină și curaj, manifestându-se ca un veritabil câine polițist profesionist.
Rex și-a încheiat activitatea din cauza unor probleme medicale, specifice rasei sale.
La finalizarea procedurilor de scoatere din activitate, instructorul său ne spune că Rex îi este un camarad pe cinste, prieten credincios și fost coleg de nădejde, pe care l-a adoptat și-l va îngriji cum se cuvine pentru a-i asigura o ,,pensie” liniștită. Și cum un profesionist poate fi înlocuit doar de un alt profesionist, Gipsy participă deja, alături de Marian, la soluționarea altor misiuni.
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, câine şi în aer liber

Comentariile sunt închise.