România a transferat deja 20 de pacienți Covid în Ungaria

Alți trei pacienți bolnavi de Covid-19, aflați în stare gravă, au fost transferați sâmbătă, 16 octombrie, către Ungaria. Cei trei bolnavi au beneficiat de transportul elicoperului SMURD, care i-a dus la Debrecen. Zborul a fost făcut în baza acordului dintre cele două țări. Ungaria va prelua 50 de pacienți români, afectați de coronavirus, pentru a degreva spitalele românești și așa supraînărcate. Deja au ajuns în țara vecină 20 dintre cei 50 de bolnavi. Ei au fost preluați de două centre medicale universitare, Debrecen și Szeghed.

Unul dintre cei trei pacienți se afla în stare gravă. Dar din fericire, elicoperul SMURD a reușit să ajungă la Debrecen în timp record, de doar 25 de minute. Astfel, pacientul a fost preluat și stabilizat de medicii unguri.

În ultimele trei zile, Ungaria a preluat din țara noastră 20 de bolnavi grav de Covid, în baza unui acord de ajutorare parafat între cele două state. Oamenii au fost duși în centrele universitare din Szeged și Debrecen.

Și Klaus Iohannis a apreciat în mod deosebit realizarea rapidă a transferului unor bolnavi de COVID-19, aflați în stare critică, pentru tratament în spitale din Ungaria.

Medici români, transferați în Ungaria, pentru a-i ajuta pe colegii maghiari

Mai mulți medici români au fost, de asemenea, transferați la centrele maghiare, pentru a-i ajuta pe colegii lor în tratarea pacienților veniți din țara noastră.

Joi și vineri, au ajuns în țara vecină, 17 români bolnavi de coronavirus.

Referitor la transferul pacienților în afară: ieri, MApN, Smurd Timișoara și Smurd Arad au transferat doi pacienți de la Timișoara la Szeghed. Din păcate, unul a intrat în stop cardiac și a fost returnat. Celălalt a ajuns la Szeghed.

Au fost și alte două misiuni îndeplinite cu succes. Cinci pacienți de la Floreasca au fost duși pe calea aerului la Oradea și de acolo, rutier, la Debrecen. Și trei pacienți de la Pantelimon au fost duși în zbor laTimișoara, iar de acolo, pe cale terestră, la Szeghed”, a spus ieri, Raed Arafat, șeful DSU.

sura puterea.ro

Comentariile sunt închise.