Stiri Si Informatii

S-a dat startul înscrierilor la Festivalul-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” 2019

74

Începând de astăzi până 22 februarie, tinerii interpreţi de muzică populară din România şi diaspora se pot înscrie la preselecţia Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu” 2019. Festivalul urmăreşte descoperirea şi promovarea tinerilor solişti vocali de muzică populară din întreaga ţară şi din diaspora, introducerea în circuitul naţional de noi talente, valorificarea, de către tinerii interpreţi, a cântecelor populare şi costumelor tradiţionale din zona de provenienţă, cultivarea calităţilor vocale şi interpretative ale concurenţilor şi conservarea, valorificarea şi promovarea culturii tradiţionale româneşti.

 Doamna Munţilor, Lucreţia Ciobanu, este omagiată anual la Sibiu în cadrul Festivalului-Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu”. Startul celei de-a IV-a ediţii a festivalului se dă astăzi, prin deschiderea perioadei de înscriere în competiţie. Conform Regulamentului Festivalului, la preselecţie sunt admişi solişti vocali amatori, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani. Fiecare concurent va interpreta două melodii specifice zonei pe care o reprezintă, dintre care una fără acompaniament orchestral (doină, baladă sau cântec doinit). Înscrierile se fac  prin completarea şi trimiterea fişei de participare şi a partiturilor la adresa contact@juniisibiului.ro sau la fax: 0269/210945.

Preselecţia va avea loc în data de 4 martie, la Cercul Militar Sibiu, iar concursul cu public şi gala laureaţilor se vor desfăşura în 5-6 martie 2019, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.

 

Regulamentul concursului se găseşte la linkul:

https://www.traditiisibiene.ro/stiri.html?obj_id=397

Fişa de înscriere se găseşte la următorul link:

https://www.traditiisibiene.ro/stiri.html?obj_id=396

 

Comentariile sunt închise.