Săptămâna Protecției Civile va avea loc în perioada 26 februarie – 4 martie

În fiecare an pe data de 28 februarie este sărbătorită Ziua Protecției Civile din România, dată la care, în anul 1933, prin Decretul Regal nr. 468, se aproba „Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene” având ca scop „limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecţia directă, fie micşorând eficacitatea atacurilor”. Aniversată în fiecare an pe 28 februarie, Ziua Protecției civile ne oferă ocazia de a rememora un episod de mare importanță când, prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 1933, a luat ființă PROTECȚIA CIVILĂ sub denumirea de „apărare pasivă”.

În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, va organiza şi desfăşura o serie de activităţi menite a cinsti acest moment.

Programul Săptămânii Protecției Civile:

– 27 februarie – acțiune de informare preventivă la Promenada Mall între orele 12:00-14:00

– 28 februarie – ZIUA PORȚILOR DESCHISE la  sediu ISU Sibiu și la toate subunitățile ISU Sibiu

– 28 februarie ora 12:00 – Ceremonie Militară în Piața Corneliu Coposu din municipiul Mediaș și expoziție de tehnică militară

– 28 februarie – exercițiu de alarmare publică “Miercurea Sirenelor”

– 29 februarie – acțiune de informare preventivă la Shopping City Șelimbăr între orele 12:00-14:00

Profităm de această perioadă pentru a veni în sprijinul cetățenilor cu informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență, cu acțiuni menite să prevină apariția unor situații de urgență și cu modalități de acordare a primului ajutor.

Vă invităm să luați parte la toate activitățile organizate în această perioadă!

 

Comentariile sunt închise.