Schiau Gull Alin: Agnita trebuie să devină un pol de dezvoltare în zona Văii Hârtibaciului

Primarul orașului Agnita, Schiau Gull Alin, a avut o întâlnire cu Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu și Adrian Bibu, administratorul Județului Sibiu. Principalele teme discutate au fost despre modernizarea drumurilor județene: Mediaș – Bârghiș și Agnita – Sighișoara. La fel de importante sunt și  investițiile pentru modernizarea stației de sortare a deșeurilor din Agnita, modernizarea rețelei de apă și canalizare precum și formarea profesională a 250 de persoane de pe Valea Hârtibaciului.

„Agnita trebuie să devină un pol de dezvoltare în zona Văii Hârtibaciului și în întâlnirea de astăzi cu doamna președintă a Consiliului Județean Sbiu, Daniela Cîmpean și cu administratorul județului Sibiu, domnul Adrian Bibu, am discutat despre pașii făcuți în această direcție și despre pașii următori.

Modernizarea drumurilor județene DJ141 Mediaș-Bîrghis și DJ106 Agnita – Sighișoara deschid noi căi de dezvoltare a turismului și încurajează mediul de afaceri să investească în piața muncii.
Pentru a fi actractivi potențialilor investitori am identificat 27 de hectare de teren pentru dezvoltarea unei zone industriale, urmând să pregătim documentația și să facem demersurile necesare în vederea implementării acestui proiect.

De asemenea săptămâna aceasta vom depune un proiect spre finanțare din fonduri europene în valoare de 1 milion de euro, prin care, ne propunem formarea profesională a 250 de persoane de pe Valea Hârtibaciului.
Am discutat despre importanța investițiilor în modernizarea rețelei de apă și canalizare prin proiectul ce urmează a fi implementat în parteneriat cu Apa Târnavei Mari, investiții ce depașesc 25 milioane lei, proiect ce va fi finalizat până în anul 2023.

La fel de importante sunt investițiile pentru modernizarea stației de sortare a deșeurilor din Agnita cât și construirea unui nou centru de colectare gratuită a deșeurilor de la populație cu aport voluntar, investiții de peste 2,5 milioane de euro.

În ciuda informațiilor eronate apărute în spațiul public, informații false, transmise tocmai de aceia care au condamnat la neperformanță și in acelasi timp la faliment, compania locala de salubritate, care astăzi înregistrează pierderi de sute de mii de lei, care vor trebui suportate de către agnițeni; darea în proprietatea Consiliului Județean Sibiu a terenurilor pe care urmează să se facă investițiile mai sus menționate este necesară pentru atingerea obiectivelor de performanța stabilite de Uniunea Europeană în matereie de deseuri menajere urmând ca după implementarea proiectului, aceste terenuri să reintre în proprietatea orașului conform contractului de colaborare.

Dragi agnițeni, în incheiere doresc să vă informez că taxa de salubritate pe anul 2021 NU SE MAJOREAZĂ!
Împreună dezvoltăm Agnita!”

Comentariile sunt închise.