Stiri Si Informatii

Se primesc cereri pentru bâlciul de pe Bălcescu

Foto arhivă 2018

17

Chinezăria de pe Bâlcescu revine an de an cu aceleași mărțișoare, floricele, ursuleți sau inimioare de pluș, brățărici, cerceluși, într-un cuvințel sunt fake-urile noastre de toate zilele. Fie Ziua de Dragobete, Valentine’s Day, Mărțișor sau Ziua Mamei/ Femeii, comercianții ne expun pupilelor cele mai colorate lucrușoare, fie că sunt din plastic, ceramică, sticlă, sau placate în argin sau aur, smaralde sau swarovski. Peste 100 de mese sunt așezate una lângă alta de-a lungul bulevardului. Și totuși, poți găsi și produse de calitate.

Vrei, nu vrei,  ai sau n-ai destui bani în buzunar, te gândești că mergi acasă la EA, astăzi, și nu i-ai luat un mic cadouaș?… că și așa-i tradiția, nu?! Un mărțișor pentru diriginta, altul pentru profa de română … cred că ne-am confruntat cu toții cu așa ceva atunci când eram elevi. Și ai noștri comercianți și-au luat autorizație cu vreo 2 săptămâni înainte ca să fie siguri că vor obține un profit bănos. Nu zic că e un lucru rău asta, dar parcă e prea mult.

„Primăria Sibiu aprobă și anul acesta comercializarea produselor specifice sărbătorilor de Sfântul Valentin, 1 și 8 Martie pe domeniul public, locația stabilită fiind bulevardul Nicolae Bălcescu, pe tronsonul dintre Farmacia 24 și intersecția cu strada A. Xenopol”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.

Pentru comercializarea produselor de Sfântul Valentin persoanele interesate pot depune cererile începând de astăzi, luni, 4 februarie până vineri, 8 februarie. Avizul se va elibera pentru vânzarea de flori, jucării, cadouri și alte produse specifice, în perioada 8-15 februarie.

Pentru 1 și 8 Martie,  în perioada 18 -20 februarie se primesc cereri de la comercianții din județul Sibiu, iar în zilele de 21 și 22 februarie se primesc cereri de la comercianții din alte județe. Avizul va fi eliberat pentru comercializarea produselor în perioada 25 februarie – 10 martie.

Pentru eliberarea avizului de ocupare cei interesați trebuie să depună următoarele documente: cartea de identitate, o cerere tip completată de către solicitant sau de un împuternicit și o copie a autorizației de funcționare sau a certificatului de înregistrare la Registrul Comerțului. Documentația completă se va depune la sediul serviciului menționat, situat pe bulevardul Victoriei, nr.1-3, cam. S13.

Atenție! Pentru fiecare societate comercială, întreprindere familială sau întreprindere individuală va fi eliberat un singur aviz, iar ordinea locurilor în teren va fi în funcție de ordinea numerelor de înregistrare a cererilor. De asemenea, comercializarea va fi permisă numai în pavilioane de culoare albă, gri sau crem, de dimensiuni 3x3m, respectiv 9 mp/stand/locație, pentru o activitate comercială ordonată.

Comentariile sunt închise.