Șefa Secției Boli Infecțioase Sibiu, Victoria Bîrluțiu, declarată cetățean de onoare al comunei Sadu

În ședința Consiliului Local din 27 ianuarie, având ca tematică Mica Unire de la 1859, Șefa Secției Boli Infecțioase Sibiu, Victoria Bîrluțiu și preotul Gheorghe Neagoe vor fi declarați cetățeni de onoare ai comunei Sadu de către primarul Valentin Ivan.

„Este prima recunoaștere civică a activității mele, extrem de onorantă. Nu m-am așteptat să mi se ofere o așa valoroasă distincție. Mulțumesc frumos celor care în așa vremuri grele ne dau puterea de a merge mai departe în activitatea noastră.”, este mesajul transmis de Victoria Bîrluțiu, șefa Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Victoria Bîrluțiu a terminat studiile universitare în 1986 la UMF Craiova, și practică specialitatea de bază de 26 de ani.

„Consider că noi cei care administram comunitățile avem datoria sa contribuim pentru construcția modelelor vocaționale pentru viitor, dar și sa apreciem aceste valori, mai ales în situații de criza sanitară de pandemie. Nu este doar gestul si decizia noastră, este un răspuns al cetățeanului care prin noi, aduce mulțumire și pretuire pentru profesionalismul și grija de care dau dovadă corpul profesional medical. Doamna conf. Univ.dr Victoria Birlutiu prin apartenența la comunitatea noastră, nu este doar un model de profesionist ci si un model de construcție și promovare a valorilor satului romanesc. Suntem mândri sa avem în familia comunității noastre oameni de suflet, precum domnia sa.”, a declarat pentru sibiul in imagini, Valentin Ivan, primarul comunei Sadu.

Victoria Bîrluțiu este medic infecționist din 1994, după efectuarea specializării la Cluj Napoca, cadru uinversitar din 1996 (trecând prin etapele de promovare de la asistent universitar, șef de lucrări la conferențiar universitar din 2006). Din 1990 lucrează la Spitalul Clinic Județean Sibiu (odată cu promovarea examenului de secundariat național în specialitate), în aceeași secție pe care o manageriază din 2006. În ceea ce privește formarea profesională are un doctorat în domeniul Medicină, sub coordonarea UMF Cluj-Napoca în infecții sistemice, finalizat în 2003, un stagiu de pregătire în Franța, în antibioterapie, iar din 2011, a obținut specialitatea de Medicină Internă. Pe plan familial, este căsătorită și are un fiu- cu toții sunt în slujba pacienților.

 

Comentariile sunt închise.