SibCoin Sibian vs SibCoin Siberian

Siberian Chervonets - SibCoin (SbC)

0

Denumirea a fost aleasă în urma unui concurs de soluţii, organizat online, la care s-au putut înscrie toţi cei interesaţi. Au mai fost propuse denumiri ca ”Sibian”, ”Cibin”, ”Cibinium”, ”EuroSibanul”, ”Oi” sau ” Bulz”, făcând referire la tradiţia oieritului din zona Mărginimii sibiului.

Consorţiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, în cadrul acţiunilor de pregătire pentru anul 2019, a desfăsurat si desfăsoară o serie de proiecte complexe, destinate susţinerii economiei locale si regionale si dezvoltării durabile.  Printre acestea se numără lansarea unei monede locale/regionale, anunţată pentru prima dată în luna iunie a acestui an. Această monedă nu înlocuieste moneda naţională si nu este o criptomonedă. SibCoin-ul are ca scop promovarea producătorilor regionali si a Sibiului ca destinaţie de locuire, investiţii, turisim si cultură, destinaţie care îmbină în mod fericit tradiţia si agenda digitală a ultimilor ani.
Denumirea monedei a fost aleasă în urma unui concurs, iar cel care a propus ideea câștigătoare s-a ales cu un premiu de 1.000 de lei.

Consorțiul Sibiu transmite într-un comunicat de presă că noua monedă locală a Sibiului, SibCoin, nu se poate confunda cu Sibcoin (Siberia Coin). Atât în faza de pregătire a monedei locale, cât si acum, după ce ea a fost denumită oficial SibCoin (SbC), considerăm că nu există nici o legatură si nici o potenţială confuzie între un instrument regional complementar de plată din România si o criptomonedă lansată la câteva mii de kilometrii distanţă, în spaţiul ex-sovietic. Numele monedei siberiene este Siberian Chervonets, codul de 3 litere al criptomonedei fiind SIB (în mediul virtual de limba engleză se foloseste uneori prescurtarea SIB Coin, prin mimetism cu BitCoin, probabil), sustine Consorţiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019,

Luând în considerare faptul că denumirea de SibCoin este usor de înţeles indiferent de limbă s-a hotărât selectarea acestei denumiri deoarece relevă legătura puternică dintre numele milenar al orasului si lumea virtuală a monedelor electronice.

Monedele locale/regionale, indiferent de numele pe care îl poartă, nu au nici o legătură cu emiterea speculativă de criptomonede, diferind atât utilitatea si motivul pentru care sunt emise, cât si modul de circulaţie sau funcţiile sociale si economice pe care le îndeplinesc.

Lasă un răspuns