Stiri Si Informatii

Sibienii sunt invitați la cea de-a IV-a ediție a Întâlnirii Francofone de Afaceri

Cea de-a IV-a ediție a Întâlnirii Francofone de Afaceri de la Sibiu va avea loc joi, 13 iunie, începând cu ora 9, la sediul firmei franco-japoneză NTN-SNR Rulmenți.  Tema ediției din acest an este ,,Firma viitorului”. Vor fi puse în scenă 5 worskhop-uri/mese rotunde,  având ca tematici: TRANSFORMAREA DIGITALA, COMPETENTELE de MAINE, Noile TEHNICI de MANAGEMENT si de RECRUTARE, Aspectele JURIDICE si CYBERSECURITATE și ENERGIA VIITORULUI. În Atelierele de Simulare 4.0 s-au înscris deja firme din domenii ca Industrie 4.0, Roboti colaborativi, imprimante 3D. Tariful pentru participare este de 100€ de persoană, iar înscrierile se pot face aici.

,,În plină globalizare și revoluție tehnologică, transformarea digitală a companiilor este o realitate care nu poate fi ignorată și trebuie integrată în strategia lor de dezvoltare. Fără îndoială, firma viitorului va fi mai virtuală, mai conectată, mai colaborativă și mai reactivă la inovații. Transformarea Digitală? Da, dar și noi profesii și noi competențe în companie, un nou management al echipelor, al timpului și al spațiilor de lucru, chiar o nouă relație între angajator și angajați. Transformarea Digitală? Da, dar cu siguranță noi constrângeri în ceea ce privește respectul proprietății intelectuale, datele personale și cybersecuritatea. Transformarea Digitală? Da, dar și respectarea mediului înconjurător și a sistemului de management al consumului de energie, al luminii fotovoltaice, inteligente și conectate .”, a declarat Ronan Barentin, manager proiect.

Într-o hală industrială și tehnologizată, vor fi organizate numeroase ateliere și demonstrații practice susținute de firmele membre ale Clubului francofon de Afaceri din Sibiu, dar și de partenerii de la Camerele de Comerț din Franța, Belgia și Elveția din România (CCIFER, BEROCC, CCER), precum și Clubul Francofon de Afaceri din Cluj-Napoca și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.

Program:

9.00 / Primire și deschidere oficială

10.00 / Transformarea Digitală

11.30 / Competențele de mâine

13.00 14.00 – Pauză de masă

14.00 / Noi tehnici de management și de recrutare

15.30 / Aspecte juridice și cybersecuritate

17.00 / Energia viitorului

18.00 / Concluzii

9.00 – 18.00 : Atelier de simulare 4.0 : standuri cu noi tehnici AGV, 3d printing, roboți colaborativi pentru industrie, linii automatizate.

Organizatorii evenimentului sunt Clubul francofon de Afaceri din Sibiu în partenariat cu Camerele de Comerț din Franța, Belgia și Elveția din România, Clubul Francofon de Afaceri din Cluj-Napoca și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.

Comentariile sunt închise.