Sibiul a primit 69 de milioane de lei din PNRR pentru sprijinirea învățământului

Deputatul PNL, Raluca Turcan, a prezentat vineri, 17 martie, în cadrul unei conferințe organizată la Sibiu, care sunt programele de finanțare de care beneficiază țara noastră pentru prevenirea abandonului școlar, digitalizarea universităților, pregătirea studenților pentru profesiile digitale ale viitorului​ și valorificarea potențialului tinerilor pe piața muncii. Este vorba despre Programul Operațional Educație și Ocupare (în valoare de peste 4,34 miliarde de euro), precum și de cei peste 69 milioane obținuți prin PNRR pentru sprijinirea învățământului. Cei mai mulți bani vor primi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

„Școlile din județ care vor beneficia de aceste fonduri sunt cele cu risc de abandon școlar. Fiecare grant va avea o valoare de maximum 200.000 euro, în funcție de numărul de elevi înscriși și gradul de marginalizare a localității, și va fi implementat pe o durată de 3 ani. Astfel, elevii de gimnaziu aflați în risc de abandon școlar, elevi cu abateri disciplinare, elevi cu media sub 7 la matematică și limba română, elevi care provin din grupuri vulnerabile din punct de vedere socio-economic, elevi cu CES și elevi aflați în plasament familial sau instituțional vor beneficia de programe extracuriculare și activități didactice pentru a fi integrați în sistemul de învățământ și a fi ajutați să obțină rezultate mai bune la învățătură. 42,1 milioane de lei este suma cu care universitățile din Sibiu, Universitatea Lucian Blaga și Academia Trupelor de Uscat vor intra în programe de digitalizare pregătirea studenților pentru profesiile digitale ale viitorului. Sunt fonduri importante pentru sprijinirea tinerilor să obțină o diploma și o calificare profesională la sfârșitul studiilor si de a se integra mai ușor pe piața muncii.”, spune Raluca Turcan

Deputatul Raluca Turcan a precizat că sunt școli din județul Sibiu care au aplicat deja pentru obținerea acestor finanțări. „Acești bani sunt deja contractați, unitățile de învățământ au aplicat pentru implementarea acestor proiecte. Capacitatea managerială se dezvoltă în timp. Nimeni nu s-a născut învățat. Sunt optimistă atât în privința capacității managerilor de școli de a atrage fonduri europene. În Programul Operațional Educație și Ocupare managerii de școli pot intra în parteneriat cu autoritățile locale. Sunt foarte asociative prin care deschiderea managementului este mult mai mare pentru a folosi bani europeni.”, spune Raluca Turcan.

Sibiul a primit 69 de milioane de lei din PNRR pentru sprijinirea învățământului

 

 

 

 

Comentariile sunt închise.