Stiri Si Informatii

Sibiul albastru: doi aprilie Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Foto Mihai Nițu, arhivă 2016

151
În 2 Aprilie este Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, marcată simultan în întreaga lume prin manifestări diverse, menite să atragă atenția asupra tulburărilor din spectrul autist, deoarece afectează an de an un număr tot mai mare de copii. Culoarea albastru, simbol al conștientizării autismului, este prezentă în diverse moduri în întreaga lume.

2 Aprilie 2017 este ziua în care dorim să transmitem și comunității sibiene SOS Autismul! Nu cunoaștem cauzele, dar putem să ameliorăm efectele lui. Specialiști pregătiți în domeniul recuperării autismului pot interveni, cu condiția ca părinții să observe semnele lui și să solicite ajutor în acest sens.

Astăzi, 2 aprilie, de Ziua Internațională pentru Conștientizarea Autismului, Primăria Municipiului Sibiu se alătură manifestărilor și evenimentelor organizate pentru a evidenția acestă zi specială pentru copiii cu afecțiuni din sfera autismului, dar și pentru familiile acestora. 

“Pe lângă suportul pe care Primăria Sibiu îl oferă constant Centrului de Terapie şi Recuperare pentru copii cu afecţiuni din spectrul autist “Caleidoscop”, vom ilumina și anul acesta în albastru Turnul Sfatului și sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare, în semn de solidaritate.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Cele două clădiri emblematice vor fi iluminate în albastru în această seară, între orele 20 și 24.

Reamintim că în sediul Primăriei Sibiu, în sala expozițională, este deschisă o expoziție cu titlul “Aproape” realizată de fotograful Fabrice Droulers cu sprijinul Fundației „Un copil, o speranță” (UCOS). Acesta este o perspectivă subiectivă asupra copiilor cu afecțiuni din sfera autismului, evidențiind legătura umană care unește dincolo de diferențele de exprimare

Comentariile sunt închise.