Stiri Si Informatii

Sibiul devine centrul olăritului din România

Târgul Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, face trecerea de la vară la toamnă, în acest an. Ediția cu numărul 53 a evenimentului se desfășoară în 31 august – 1 septembrie 2019, în Piața Mare din Sibiu, și reunește meșteri din toate colțurile țării. Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.
Sustine sibiul in imagini

 

 

Peste 100 de meşteri din Corund, Braniştea, Horezu, Oboga, Vădastra, Baia Mare şi Obârşa sunt așteptați la Târgul Olarilor, de la Sibiu, în perioada 31 august – 1 septembrie 2019. Manifestarea recreează atmosfera de târg specifică Pieţei Mari de odinioară, așa că vizitatorii vor avea posibilitatea să achiziționeze produse decorative sau utilitare specifice acestui meşteşug: oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, clopoței, instrumente muzicale etc. 

Atmosfera de târg va fi întregită de demonstrațiile live la roata olarului, publicul  având prilejul să urmărească transformarea unei bucăţi de lut în vas. De asemenea, pe parcursul celor două zile, artiști ceramişti vor îndruma copiii să își descopere talentul si îndemânarea, să își dezvolte imaginația şi inventivitatea, în cadrul unor ateliere de modelaj în lut şi pictură pe obiecte ceramice.

Ediția 2019 a „Târgului Olarilor” este organizată de Consiliul Județean Sibiu, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA. 

Programul evenimentului:

Târgul Olarilor se desfăşoară în zilele de 31 august şi 1 septembrie 2019,  în Piaţa Mare din Sibiu, şi este deschis vizitatorilor între orele 9.00 – 21.00.

Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu.

„Acţiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu”

 

 

Comentariile sunt închise.