Stiri Si Informatii

“Sibiul rămâne fără Primar”, Astrid Fodor, suspendată din funcție de către Prefect

822

În urmă cu câteva minute, Prefectul judeţului Sibiu a declarat, în direct la un post TV, că a semnat documentul prin care se ia act de încetarea mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, pentru incompatibilitate, situaţie constatată de către Agenţia Naţională de Integritate.

Decizia a fost luată în baza unei constatări a Agenției Naționale de Integritate cu privire la incompatibilitatea primarului județului Sibiu cu funcția pe care o deține.

“Lucrurile sunt foarte simple. Mi-a fost comunicat de către inspecţia de integritate din cadrul ANI raportul de evaluare a situaţiei de incompabilitate a doamnei primar Astrid Fodor, motiv pentru care următorul pas din punct de vedere legal a fost de a emite ordinul prin care am constatat încetarea de drept a mandatului primarului municipiului Sibiu. Chiar astăzi am semnat acest ordin. Eu ca prefect am această obligaţie legală şi nu am făcut decât să îndeplinesc această obligaţie de a emite ordinul prin care am constatat încetarea mandatului doamnei primar.  a declarat Adela Munteanu, prefectul judeţului Sibiu.

În replică Astrd Fodor, va face contestație cu privire la ordinul de suspendare.

“Eu acum am aflat, de câteva minute de ordinul doamnei prefect şi nu fac afirmaţii deocamndată.Voi contesta acest ordin emis de doamna prefect şi în primă fază voi cere suspendarea lui şi aşteptăm primul termen. Motivele le voi explica în contestație”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Comentariile sunt închise.