Stiri Si Informatii

Sibiul, singurul oras romanesc cotat maxim de catre ghidul Michelin

3.945
Municipiul Sibiu, singurul oras din Romania cu trei stele Michelin, cea mai buna cotatie posibila oferita de acest ghid, se va promova in 2020 la targurile de turism din cinci tari europene, in Austria, Spania, Germania, Marea Britanie si Olanda, potrivit Asociatiei Judetene de Turism (AJTS).

Judetul Sibiu, considerat a treia destinatie de calatorie din Romania pentru turistii straini in 2019, a fost deja prezent la targul de turism din Amsterdam (10 – 11 ianuarie) si urmeaza sa participe la targul de la Londra (30 ianuarie – 2 februarie), unde se vor promova si destinatiile pentru ecoturism, in cadrul campaniei Descopera Eco-Romania, conform Agerpres.ro.

“In aceasta primavara, regiunea si destinatiile sale pentru ecoturism, Colinele Transilvaniei si Marginimea Sibiului, sunt promovate prin intermediul campaniei Descopera Eco-Romania la targurile de turism de la Amsterdam (10 – 11 ianuarie) si Londra (30 ianuarie – 2 februarie). Situl UNESCO Biertan este imaginea simbol a campaniei derulata pe piata olandeza pentru a promova peisaje culturale superbe cu biserici-cetate din Transilvania”, se arata in comunicatul AJTS Sibiu.

Potrivit sursei citate, Sibiul este prezent, pana duminica, la Targul de Turism de la Viena. Acest targ a fost vizitat, in 2019, de peste 150.000 de persoane, potrivit informatiilor furnizate de Primaria Sibiu.

Destinatia Sibiu va fi promovata la targul de turism de la Madrid (22 – 26 ianuarie) si Berlin (4 – 8 martie).

“Prin prezenta la targurile de turism dorim sa consolidam statutul de destinatie culturala dinamica si sa ne pozitionam ca regiunea nedescoperita a Europei pentru experiente memorabile in natura. Fiecare participare ne ofera oportunitatea de a promova Intalnirea europeana a drumetilor de la Sibiu, EURORANDO 2021, cel mai important eveniment de drumetie, cultura si natura organizat o data la cinci ani intr-o regiune din Europa”, a declarat directorul AJTS Sibiu, Simina Manea.

In 2020, Sibiul a fost nominalizat sa concureze pentru distinctia de cea mai buna destinatie turistica europeana. In 2007, Sibiul a fost primul oras din Romania desemnat Capitala Culturala Europeana.

sursa https://www.wall-street.ro/

Comentariile sunt închise.