Stiri Si Informatii

Silvia Macrea a primit titlul de cetățean de onoare al Sibiului, dar și cheia simbolică a acestui județ

1.436

Silvia Macrea, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Cindrelul – Junii” Sibiu a primit duminică seară, pe scena Festivalului Internațional de Folclor “Cântecele Munților”, cheia simbolică a județului Sibiu și diploma de cetățean de onoare al acestui județ. Distincțiile i-au fost înmânate  de primarul Sibiului, Astrid Fodor .

“Este o onoare și o mare bucurie pentru mine să vă înmânez titlul de cetățean de onoare al Sibiului.”, a spus primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Silvia Macrea deține din 2004 funcția de manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Cindrelul-Junii” Sibiu. Și-a pus amprenta asupra prestației Junilor atât în țară, la festivaluri folclorice precum ”Cântecele Muntilor” sau ”Ioan Macrea”, precum și în turneele din afara țării.

Silvia Macrea s-a născut la Sibiu în 18 mai 1974, tatăl său a fost loan Macrea, pasionat de folclor și extraordinar coregraf al dansurilor noastre populare, iar mama – Silvia Macrea – este pasionată de folclor, coordonând Ansamblul „Cibinul”, pepiniera Junilor de mulți ani.

Studiile le-a făcut în Sibiu, formându-se ca învăţător la Liceul Pedagogic, apoi a fost student al Universității Lucian Blaga, absolvent al Facultăţii de Științe Juridice și Administrative. Proiectele în care s-a implicat în calitate de manager și în cea de regizor și coregraf numără zeci de titluri cunoscute internațional.

Principalele proiecte tematice realizate de Silvia Macrea

-timp de 20 de ani s-a implicat in activitatea Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul Junii Sibiului din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cindrelul Junii Sibiului, atât în calitate de coregraf, iar de 14 ani fiind și managerul acestuia

-Festivalul Internațional de Folclor “Cântecele Munților”

-Festivalul Național de Folclor “Ioan Macrea”

-Festivalul Concurs al Cântecului Popular Românesc “Lucreția Ciobanu”

-Noi suntem români

-Târgul Olarilor

“Nu știți câtă emoție simt eu acum pentru că  acest titlul de cetățean de onoare al orașului Sibiu mi-a fost înmânat în fața sibienilor mei dragi, în fața dumneavoastră, a publicului nostru drag. Doamna primar Astrid Fodor mi-a făcut într-adevăr o surpriză frumoasă și vă mulțumesc pentru acest lucru. Când am văzut acea cheie a orașului Sibiu am început să plâng, deoarece în urmă cu peste 20 ani și tatăl meu a primit această cheie a Sibiului și după atâția ani am primit și eu aceeași distincție. Familia Macrea este obligată față de orașul Sibiu să ducă mai departe tradiția populară românească la cel mai înalt nivel.”, a fost mesajul transmis de Silvia Macrea în fața primarului Sibiului și a a sutelor de spectatori prezenți la cea de-a 44 ediţie a Festivalului Internațional de Folclor “Cântecele Munților” 

Comentariile sunt închise.