Stiri Si Informatii

Spectacol pentru Moș Crăciun la Șelimbăr, Mohu, Bungard și Veștem

93

Tradiția străveche va aduce și în acest an magia sărbătorilor de iarnă la Șelimbăr și în cele trei localități aparținătoare: Mohu, Bungard și Veștem. Asociația e-Xplorator, împreună cu Primăria Șelimbăr și Consiliul Local Șelimbăr vor organiza, în 6,7, 13 și 14 decembrie, o serie de evenimente care vor aduce Crăciunul de altădată atât pentru cei mari, dar mai ales pentru cei mici. 

Spectacol pentru Moș Crăciun va începe în 6 decembrie, la Căminul Cultural din Veștem (ora 18,00) și va continua la Șelimbăr (7 decembrie), Bungard (13 decembrie) și Mohu (14 decembrie). ”Când spui Crăciun, gândul îți zboară la zăpadă, miros de brad, cozonac, sarmale, vin fiert, dar cel mai adesea, ne vin în minte colindele, tradițiile strămoșești și venirea lui Moș Crăciun. Prin această serie de evenimente ne-am propus să valorificăm tradițiile și obiceiurile zonei și să le facem cunoscute în rândul tinerilor. Iar persoanelor în vârstă, am dorit să le facem o bucurie  reamintindu-le tradiții și obiceiurile care stau la baza societății noastre. Vom sărbători Crăciunul în cel mai frumos mod cu putință, cu un spectacol de colinde care să ne conecteze la rădăcinile noastre cele mai sănătoase, unde vor fi prezente muzica populară, colindele și obiceiurile specifice zonei.”, a declarat Ioana Curta, președintele Asociației e-Xplorator.

În toate cele patru seri vor avea loc recitaluri de colinde, susținute de artiștii: Eugen Mihăilă, Izabela Tomiță, Mihaela Lal, dar și Grupul Folcloric Tradițional ”Doruri Sibiene”. De la eveniment nu vor lipsi Ceata de feciori, muzica și dansurile populare, Povestea de Crăciun și, bineînțeles…Moș Crăciun, care va oferi premii copiilor.

”Primăria și Consiliul Local Șelimbăr prețuiește tradițiile și obiceiurile bunicilor și străbunicilor noștri și își dorește ca ele să fie transmise generațiilor tinere. Prin astfel de evenimente – cum au fost, de altfel, și Șezătorile de Crăciun sau Sărbătoarea portului popular – ne dorim să facem legătura între generații și, în același timp, să hrănim sufletele oamenilor cu bucuria adusă de Sărbătoarea Nașterii Domnului. Spectacol pentru Moș Crăciun este un eveniment care îi bucură deopotrivă pe copii, pe părinți și pe bunici”, a declarat primarul Marius Grecu. 

Spectaol pentru Moș Crăciun este o acțiune cofinanțată de Primăria Șelimbăr și Consiliul local Șelimbăr, prin Agenda Culturală.

Comentariile sunt închise.