Ștefan Orth consideră capodopera literară „Tragedia omului de Imre Madách” un FAUST al literaturii maghiare

La finele săptămânii trecute, în cadrul Festivalului Ars Hungarica au avut loc prezentarea celor două ediții de lux ale capodoperei literare „Tragedia omului de Imre Madách”, cu ilustrații semnate de graficianul Ștefan Orth. La eveniment au participat Benjamin Jozsa (directorul executiv al Forumului Democrat German din România și al editurii Honterus), Szabo Gyula (directorul editurii Kriterion), Bene Zoltan (președintele Societății Literare Madach din Ungaria) și Levente Serfőző (președintele Asociației HID) În cadrul evenimentului artistul Ștefan Orth a comparat volumele cu FAUST, spunând despre capodopera literară că este de fapt un FAUST al literaturii maghiare.

„Sunt onorat să fiu la lansarea acestor volume și mă bucur că m-am aflat printre cei care au pus umărul la realizarea lor. Mă bucur că aceste 21 de ilustrații au constituit și materialul pentru expoziții prezentate la Târgu Mureș și în Sibiu, anul trecut la Centrul de Informații al Primăriei Sibiu în cadrul ediției de anul trecut a Festivalului Ars Hungarica. Poate că va fi scumpă, poate că prețul vi se va părearea prea mare, dar în schimb ea are o valoarea de neprețuit și este ceva special realizat în literatură universală. Ilustrațiile au fost realizate în tehnica gravurii, inițial s-a pornit de la pastel și tuș. Din punctul meu de vedere, capodopera literară „Tragedia omului de Imre Madách” poate fi considerată un FAUST al literaturii maghiare.”, a spus Ștefan Orth în cadrul evenimentului.

Ștefan Orth consideră capodopera literară „Tragedia omului de Imre Madách” un FAUST al literaturii maghiare

 

Propunerea Ars Hungarica pentru astăzi: prezentarea unei ediții de lux ale capodoperei literare „Tragedia omului de Imre Madách”

„M-a impresionat foarte mult aceste volume, pe care le-am văzut astăzi pentru prima dată și vă mărturisic că nu am mai văzut o ediție cu ilustrații atât de bine realizată.  Este o operă specială din punct de vedere literar și condider de asemenea că, realizarea traducerii în limba germană este una foarte reușită. Recomand tuturor aceste volume.”, a fost și o parte din discursul lui Bene Zoltan.

Ștefan Orth consideră capodopera literară „Tragedia omului de Imre Madách” un FAUST al literaturii maghiare

 

 

Comentariile sunt închise.