Stiri Si Informatii

Sunt ultimele ore în care te poți înscrie la Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu

64

O carieră militară a fost întotdeauna o provocare pentru orice tânăr, proaspăt absovent de liceu. Visul de a urma studiile la unul dintre programele Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu poate deveni realitate pentru 300 de viitori cadeți, numărul scos la concursul din acest an. Sunt ultimele ore în care vă puteți înscrie, întrucât dosarele se pot depune până la orele 18:00.

“În Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu, studiile sunt structurate în patru domenii. Este vorba Științele Militare, Informații și Ordine Publică; Contabilitate, Inginerie și Management și Științele Aministrative. Admiterea se realizează prin intermediul a două probe, una dintre ele este de Limba Engleză, considerată și probă eliminatorie, prezentă la toate cele patru domenii de studiu. La această probă candidatul trebuie să obțină minim nota 6, fiind vorba de un test grilă. Cea de-a doua probă este diferențiată pe domenii de studii. Trebuie precizat faptul că, la Științele Militare, Informații și Ordine Publică, respectiv la Contabilitate, cea de-a doua probă este testarea cuno?tin?elor din matematică. Este vorba de un test grilă, cu o durată de 180 de minute. Media minima de admitere este 5. Pentru domeniul de studii Inginerie și Managemenţ în care durata studiilor este de patru ani, (pentru că în cazul celorlalte programe durata studiilor este de trei ani) cea de-a  doua probă conține itemi din matematică și fizică. Ponderea subiectelor din matematică reprezintă o pondere de două treimi, iar cel din fizică doar de o treime, iar media minima de admitere este cinci. Admiterea în cadrul programul de Științe Aministrative, candidații trebuie să susțină un test grilă de comunicare, la Limba și Literatura Română. Proba 1 de concurs la Limba Engleză va avea loc sâmbătă, în intervalul ora 10:00-11:30. Cea de-a doua probă de concurs se va desfășura dumină, 21 iulie, între orele 09:00-12:00. Afișarea rezultatelor va avea loc tot duminică, până la ora 23:00. Confirmarea ocupării locurilor de către candidații declarați admiși va fi permisă până în data de 26 iulie.”, potrivit locotenentului colonel Daniel Dorobanțu, șef al Biroului Secretariat Registratură Informare și Relații Publice.

Repartiția celor 300 de locuri scoase la concurs

-264 locuri pentru Ministerul Apărării Naționale
-17 locuri pentru Ministerul Afacerilor Interne
-12 locuri pentru Serviciul de Telecomunicații Speciale
-4 locuri pentru Serviciul de Informații Externe
-3 locuri pentru Serviciul Român de Informații

Candidaţii din acest an ai academiei sibiene se declară încrezători că îşi vor urma visul, intrând acolo unde îşi doresc şi sunţ în acelaşi timp, emoţionaţi de momentul în care vor asista la primul curs. Mulţi spun că nu vor pleca din ţară şi vor încerca să ajute România aşa cum pot pentru că au încredere că lucrurile pot merge şi spre bine.

“Lucrez în acest domeniu. În prezent sunt soldat și îmi doresc să avansez. Sper să am o carieră de lungă durată. De mic mi-am dorit să îmbrac uniforma. Mă simt mândru să port uniforma țării. Reprezintă o mândrie și o onoare pentru mine.”

În ultimul timp însă, sunt din ce în ce mai multe fete care aleg școlile militare, în detrimentul celor civile. Înfruntă cu determinare programul strict care trebuie respectat cu strictețe, fac antrenamente fizice riguroase, cot la cot cu băieții și învață ce este onoarea și respectul față de valori.

“Sunt absolventă a Colegiului Național Militar Dimitrie Cantemir din Breaza. Am vrut foarte mult să optez pentru o academie militară și consider că la Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu mă pot forma cel mai bine ca militar. Am avut două opțiuni, prima dintre ele a fost în domeniul cercetării, iar cea de-a două fiind la parașutiști. Este în funcție de medie, sper să fie una bună și să ajung unde îmi doresc.”

La momentul redactării materialului, numărul candidaturilor depuse stă în felul următor: 953 dosare pentru Ministerul Apărării Națonale, 116 dosare pentru Ministerul Afacerilor Interne, 38 dosare pentru Serviciul de Telecomunicațții Speciale, 7 dosare pentru Serviciul de Informații Externe și 6 dosare pentru Serviciul Român de Informații. De precizat ar fi că, aceste date reprezintă situația înscrierii până la finele zilei de joi.

Foto: Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu

Comentariile sunt închise.