Susține-l sau aleargă alături de primarul comunei Râu Sadului, Daniel Minea, la Maratonul Internațional Sibiu

Primarul comunei Râu Sadului, Daniel Minea, este unul dintre alergătorii veterani ai Maratonului Internațional Sibiu. În acest an susține, aleargă și luptă pentru a strânge fonduri pentru proiectul Țara Colibelor în UNESCO. Îl poți susține aici.

„Susțin proiectul Țara Colibelor în UNESCO, deoarece comunitatea din Râu Sadului face parte din acest proiect. Este locul în care m-am născut și am crescut și cred cu tărie că merită mai mult. Merită promovare și o dezvoltare corectă și cu bun gust. Doar așa, locul natal poate deveni o destinație de ecoturism și turism durabil. Vă aștept să alergați alături de mine sau să mă susțineți.”, transmite primarul comunei Râu Sadului, Daniel Minea.

Edilul sibian se află pentru a treia oară la linia de start a Maratonului Internațional Sibiu, în edițiile trecute a alergat și susținut Țara Colibelor- renovarea primei colibe din Râu Sadului (ediția din 2021) Debutul tânărului primar sibian la competiția sporiv- socială a avut loc pentru unul dintre proiectele Asociației Sus Inima, unde a alergat la cursa de 5 km. Însă, pe plan sportiv a evoluat, iar dorința, voința și motivarea de a participa la strângerea de bănuți l-au determinat ca la ediția cu numărul 11 să se înscrie la semimaratonul de 21 km.

„Anul acesta alerg pentru proiectul ȚARA COLIBELOR ÎN UNESCO primul meu semimaraton 21 km. Anul trecut am fost la ștafetă cu încă 3 copii din Râu Sadului, iar anul acesta particip la semimaraton. Sportul înseamnă o viață sănătoasă și îmi place competiția. Merită să ne implicăm în proiectele de suflet!”, ne-a mărturisit Daniel Minea, primarul comunei Râu Sadului.

Organizatorii proiectului își propun inițierea procedurilor de înscriere a peisajului cultural montan din zona Râu Sadului în lista de patrimoniu UNESCO. Astfel urmăresc protejarea zonei și revitalizarea ei din punct de vedere al atractivității mai ales pentru localnici dar și pentru vizitatori.
Pentru a avea un dosar complet în acest demers, este nevoie de repertorierea tuturor celor 70 de colibe din zona montană a localității. Arhitecți și studenți la arhitectură vor elabora, în cadrul unei școli de vară toate măsurătorile necesare și vor descrie amănunțit colibele și specificul locului. Școala de vară se va desfășura în luna iulie 2022 iar proiectul va fi desfășurat în colaborare cu OAR Sibiu și Institutul Național al Patrimoniului.

Grupul țintă căruia se adresează sunt localnicii din comunitate, care sunt și beneficiarii direcți ai proiectului. „Preconizăm că repertorierea care va avea loc va fi în beneficiul a ca. 30-35 de proprietari care vor avea date complete despre colibele lor, măsurători RLV și descrierea construcțiilor.
Beneficiarii indirecți sunt vizitatorii zonei care se vor putea vizita zona și afla detalii despre peisajul cultural, unic și inedit, specifice zonei Carpaților Meridionali.”, transmit organziatorii proiectului.

 

Comentariile sunt închise.