Stiri Si Informatii

Tânăr reținut pentru 24 de ore sub suspiciunea săvârșirii mai multor fapte penale

74

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu au reținut aseară un bărbat bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni. Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, domiciliat în orașul Ocna Sibiului, a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu.

În fapt, în urma activităților investigativ-operative desfășurate, polițiștii au stabilit că acesta ar fi săvârșit 3 infracțiuni de furt calificat și 2 infracțiuni la regimul rutier. Astfel:

  • la data de 31.10.2019, s-a deplasat cu un autoturism în municipiul Sibiu, pe str. Lânii, iar prin escaladarea gardului unui imobil, dintr-o anexă din curte a sustras mai multe scule electrice (bormașini, flex, drujbă, o trusă cu scule dar și alte scule), prejudiciul creat fiind de aprox. 2.000 lei;
  • în perioada 09 – 11.12.2019, prin forțarea lacătului cu care era asigurată poarta de acces în curtea unui teren îngrădit din localitatea Cisnădie a pătruns în curte iar din două containere ar fi sustras 8 anvelope cu jante auto, cauzând un prejudiciu estimat la suma de 11.000 lei;
  • la data de 10.12.2019, prin efracție ar fi pătruns în curtea depozitului din Cisnădie a unei societăți comerciale, iar dintr-un container ar fi sustras mai multe scule (compresor de dimensiuni mari, un aparat de spălat, o ladă de scule, role de cablu electric, precum și mai multe siguranțe electrice), precum și bucăți de țevi din cupru, de dimensiuni diferite, cauzând un prejudiciu estimat la 9.000 lei.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismul pe care l-a condus avea aplicat număr fals de înmatriculare, numărul de înmatriculare al mașinii fiind retras. În aceste condiții, cercetările sunt efectuate și sub săvârșirea infracțiunilor de  punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare (art. 334 alin. (2) Cod Penal) și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărui plăcuțe cu numărul de înmatriculare au fost retrase (art. 334 alin. 4 Cod Penal).

În cursul acestei zile, bărbatul urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Cercetările sunt continuate de specialiștii în investigații criminale ai Poliției Municipiului Sibiu.

Comentariile sunt închise.