Stiri Si Informatii

Teatrul de Balet Sibiu a impresionat prin dans contemporan la Conferința internațională „Europa fără violență împotriva femeilor și fetelorˮ

Teatrul de Balet Sibiu a deschis conferința la nivel înalt: „Europa fără violență împotriva femeilor și fetelor – Perspective ale Convenției de la Istanbul: Un nou orizont – Schimbarea paradigmei pentru toți factorii de decizie”. Evenimentul a avut loc în perioada 4-6 iunie la București. Evenimentul s-a desfășurat în contextul cooperării bilaterale dintre Ministerul Justiției și Securității Publice din Regatul Norvegiei și Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați din România, în colaborare cu Comisia pentru Cetățenie și Egalitate de Gen din Portugalia, în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian – Granturile SEE.

 

Instituția sibiană a răspuns invitației companiei norvegiene de dans Panta Rei, oferind două momente de dans contemporan, susținute de șapte balerini ai corpului de balet de la Sibiu, sub îndrumarea a trei coregrafe: românca Sandra Mavhima și norvegiencele Anne Ekenes și Pia Holden.

„Suntem fericiți și onorați că am participat la această conferință. Prezența noastră la București este foarte importantă. Partenerii norvegieni au fost impresionați până la lacrimi de prestația balerinilor noștri. A fost un moment de mare emoție creativă și sperăm ca succesul acesta să încline și mai mult balanța înspre aprobarea proiectului de cooperare româno-norvegiană, pe care îl vom depune pe 1 iulie 2019, pentru finanțare prin Mecanismul Financiar Norvegian – Granturile SEE.ˮ, a declarat Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu.

Comentariile sunt închise.