Textile reloaded – ateliere de recondiționare a textilelor de inspirație rurală și urbană în cadrul programului ,,Animă ASTRA!”

Textile reloaded – ateliere de recondiționare a textilelor de inspirație rurală și urbană în cadrul programului ,,Animă ASTRA!” Evenimentul a avut loc astăzi, între orele 11.00 – 17.00 în gospodăria din Poiana Sibiului din Muzeul ASTRA.
O mare parte din textile au avut dintotdeauna un rol decorativ, alături de utilitatea propriu zisă. Ceea ce observăm la textilele folosite în mediul urban, este că arniciul/bumbacul colorat este mult mai prezent, iar tehnicile de decorare diferă prin inspirație și modul de realizare. În cadrul atelierelor de recondiționare a textilelor de inspirație rurală și urbană, vă vom prezenta ștergare, fețe de masă, fețe de pernă provenite atât din mediul rural cât și din cel urban. De asemenea, aici veți putea învăța tehnicile de realizare a acestor textile, dar și de recondiționare a acestora alături de Mihaela Gherghel.”, transmit reprezentanții Muzeului ASTRA.
Programul ,,Animă ASTRA!” implică activ vizitatorii muzeului, care au prilejul să comunice direct cu meșterii tradiționali și să exerseze aptitudinile alături de aceștia.
Atelierele se desfășoară în cadrul Proiectului cultural „Animă ASTRA”, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Comentariile sunt închise.