Trei sibience au coborât învingătoare din ring la Finala Cupei României de Box Feminin

Municipiul Sibiu a găzduit pentru prima dată Finala Cupei României de Box Feminin, unde aproximativ 200 de pugiliste au urcat în ring cu gândul de a obține medalia la categoria la care erau înscrise. Federația Română de Box a încadrat competiția organizată în Sibiu cu Calificativul Excelent.  ACS GI Box Academy Sibiu, singurul club de box din județul nostru, a fost reprezentat de sportivele Beatrice Obedea (categoria 52 kilograme- junioare), Andrada Micu (45 kilograme- tineret) și Ana Leșeanu (50 kilograme- tineret) și a reușit să păstreze la Sibiu două medalii. Beatrice Obedea este una dintre tinerele speranțe ale boxului feminin sibian, care prin ambiție și muncă a reușit să devină vicecampioană la categoria 52 de kilograme. De asemenea, Andrada Micu, o altă pugilistă sibiancă talentată, s-a clasat pe poziția a treia a clasamentului la categoria de 45 kilograme. Sibiul a fost reprezentat și de Iulia Guță (legitimată acum la CSA Steaua București), o pugilistă originară din Șeica Mare și descoperită de antrenorul sibian Gigi Iliescu, care a obținut medalia de argint la categoria 64 kilograme (senioare)

„Dorim să le transmitem pe această cale mulțumiri profesorilor, diriginților și conducerii școlilor unde învață pugilistele clubului nostru, Beatrice Obedea, Andrada Micu și Ana Leșeanu, pentru înțelegerea și sprijinul acordat până acum.”, este mesajul lui Gigi Iliescu, președintele ACS GI Box Academy Sibiu.

Pe podium au urcat și două dintre cele mai bune pugiliste din România. Este vorba despre Steluța Duță (numită și „roboțelul de aur”) care a reușit la Sibiu să devină pentru a 18-a oară, campioană națională. De asemenea, Lăcrămioara Perijoc (campioană europeană la box feminin, categoria 54 kg) a ieșit din ring cu medalia de aur.

„Finala Cupei României de Box feminin, desfășurată la Sibiu, a fost un real succes, mai ales dacă ținem cont de numărul dublu de participante, comparativ cu ediția din 2020 (desfășurată înainte de declanșarea pandemiei). O performanță majoră – raportându-ne la restricțiile medicale ale momentului, pentru care trebuie să mulțumim organizatorilor și autorităților sibiene care au făcut posibilă desfășurarea acestui eveniment. Aprecieri cu totul și cu totul speciale cluburilor participante pentru eforturile considerabile pe care trebuie să le facă (n.a. și cheltuielilor majore generate de testările Covid, obligatorii pentru a putea participa la competiții)”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Federației Române de Box.

Finala Cupa României de Box Feminin pentru Cadete, Junioare, Tineret și Senioare a fost organizată de Federația Română de Box, în parteneriat ACS GI Box Academy Sibiu, Primăria Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

„Consider că această competiție pentru Municipiul Sibiu și pentru ACS GI Box Academy a adus un plus de valoare. Ținta noastră a fost promovarea boxului sibian, deoarece în Sibiu boxul a luat-o la vale, odată cu pensionarea antrenorului emerit Gheorghe Niță. În prezent, din păcate, singurul club de box din Sibiu cu sportivi activi în sala de antrenamente nu doar pe legitimații înregistrate la federație este ACS GI Box Academy Sibiu, aflat sub îndrumarea antrenorului Gigi Iliescu. Avem ca proiecte de viitor organizarea unei centuri a loturilor de tineret și seniori din România și de ce nu din Europa. Lucrăm la acest proiect care cu siguranță va da un plus de imagine pozitivă Sibiului și boxului sibian.”, a spus Alin Poabar, unul dintre organizatorii evenimentului și vicepreședintele ACS GI Box Academy Sibiu.

 

Comentariile sunt închise.