Vânătoare de trufe la Festivalul Tuberozelor

Starea de vegetație a tuberozelor din Hoghilag este una avansată anul acesta, iar producătorii de flori au stabilit organizarea Galei Tuberozelor în 2024, de la Hoghilag, în zilele de 3 și 4 august. Primăria Comunei Hoghilag, în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, organizează acest eveniment, cu punct central în curtea Bisericii Evanghelice din Hoghilag unde vor fi și producători locali cu produse agroalimentare în același format ca și în anii precedenți, respectiv tururi ghidate în grădinile de tuberoze, ateliere de lucru pentru copii, momente artistice cu muzică interbelică, proiecție de film, lansare de carte.
În premieră, anul acesta vor participa și vânători de trufe, cu trufe proaspete și produse procesate care au în compoziție trufe și se vor organiza, pentru grupuri, excursii în pădurile din proximitatea Sighișoarei.
Aici, turiștii vor avea ocazia să participe activ la o vânătoare de trufe, alături de profesioniști care dețin câini antrenați special pentru depistarea subtilelor arome ale trufelor, supranumite ca ”aurul negru” din pădurile României. Archita Hunt – Vânătorii de Trufe, ce au ca motto „Natura este locuința noastră și în mijlocul naturii ne simțim acasă”, promit, pentru cei care vor avea curiozitatea, să îi conducă către o experiență excepțională în frumusețea pădurilor din Archita, unde aventura este însoțită de aroma trufelor.
Reamintim că, în prezent, pentru ”Tuberoza de Hoghilag” se întocmește documentația și se fac studii complexe pentru a obține recunoașterea de către Comisia Europeană a calității de produs cu Indicație Geografica Protejată, fiind prima floare din România și a treia din Europa care va obține o astfel de recunoaștere.

Comentariile sunt închise.