Veste bună pentru elevii sibieni! Pot circula gratuit cu autobuzele Tursib

Ca urmare a noilor reglementări legale, elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat (grădiniţă, clasa pregătitoare, clasele I-VIII, elevii din învăţământul liceal, al şcolilor profesionale şi de ucenici), indiferent de domiciliu, beneficiază de gratuitate la transportul public în comun.

 

În ceea ce priveşte utilizatorii serviciului de transport local Sibiu, avem două situaţii:

Prima categorie ar fi cea a elevilor care au deja un card Tursib. În cazul acestora, acordarea gratuităţii se va face pe cardul deja existent, în urma unei cereri formulate de titularul cardului sau de reprezentanţii legali ai acestuia (părinţi, tutori legali). Această procedură se poate face online. Va trebui să intraţi pe site-ul www.tursib.ro, la capitolul “Abonamente gratuite elevi”. Aici veţi putea completa “Cererea pentru acordarea dreptului la transport gratuit pentru elevi”. Tot pe site se ataşează şi documentele necesare – C.I. în cazul elevilor peste 14 ani, respectiv C.I. al părintelui / reprezentantului legal şi certificatul de naştere al copilului în cazul elevilor sub 14 ani.

Dacă nu doriţi să activaţi gratuitatea pe site-ul Tursib, o puteţi face deplasându-vă personal la Agenţia companiei din calea Dumbrăvii nr. 135, sau la Casieria de la sediul central Tursib de pe strada Munchen nr. 1, unde va trebui să completaţi cererea şi vă vor fi solicitate aceleaşi documente ca şi pe site. În cazul în care alegeţi a doua modalitate, gratuitatea vă va fi activată pe loc, de către casieriţele noastre. În cazul transmiterii pe site a cererii respectiv a documentelor ataşate, acestea vor fi procesate la sediul nostru în câteva zile, iar dumneavoastră puteţi verifica pe site când vi se activează abonamentul gratuit la adresa https://tursib.ro/legitimatii. Până la activarea gratuităţii, documentul de călătorie în baza căruia puteţi circula este “Cererea pentru acordarea dreptului la transport gratuit pentru elevi”. Valabilitatea acesteia este de 15 zile de la data completării. Puteţi  descărca cererea de pe site-ul nostru, după ce aţi completat-o.

Cea de a doua categorie de beneficiari ai gratuităţii sunt elevii care nu au un card Tursib, dar doresc să îşi facă. Pentru aceşti elevi care nu deţin un card Tursib, în baza solicitării dumneavoastră, se vor emite carduri nominale şi netransmisibile.

Cheltuielile privind emiterea cardurilor Tursib sunt suportate integral de către TURSIB S.A. Procedura de solicitare a unui card nou se poate face de asemenea în două moduri: online sau personal la agenţia sau caseria Tursib.

În cazul în care doriţi să parcurgeţi paşii necesari online, va trebui să intraţi pe site-ul Tursib la capitolul “Abonamente gratuite elevi/Dacă copilul dumneavoastră NU are un card Tursib”, unde va trebui să completaţi formularul “Cerere pentru emiterea unui card Tursib de elev”. Se vor ataşa şi documentele necesare: C.I. în cazul elevilor peste 14 ani precum şi poza tip buletin a titularului cardului, sau C.I. a părintelui / reprezentantului legal, certificatul de naştere al copilului în cazul elevilor sub 14 ani şi poza tip buletin a titularului cardului. Cardurile vor fi emise la sediul Tursib în urma procesării cererilor clienţilor şi vor fi distribuite săptămânal unităţilor de învăţământ, în aşa fel încât fiecare copil / părinte / reprezentant legal să le poată ridica direct de la unitatea de învăţământ unde este înmatriculat titularul respectivului card.

Dacă nu doriţi să parcurgeţi paşii online, puteţi solicita eliberarea unui card gratuit deplasându-vă personal la Agenţia noastră din Calea Dumbrăvii nr. 135, sau la Casieria de la sediul central Tursib de pe strada Munchen nr. 1, unde va trebui să completaţi cererea şi vă vor fi solicitate aceleaşi documente ca şi pe site. În cazul în care alegeţi a doua modalitate, cardul vă va fi emis pe loc, şi va fi încărcat de asemenea pentru prima lună de utilizare.

După prima lună de utilizare a gratuităţii, dumneavoastră trebuie să reactivaţi lunar abonamentul, la fel ca orice abonament de transport în comun. Acest lucru se poate face de asemenea online, accesând pagina de “Abonamente/Încărcare abonamente online” de pe site-ul Tursib, sau se poate face deplasându-vă personal la unul dintre punctele noastre de vânzare (agenţie, casierie sau chioşcuri de bilete), unde abonamentul vă va fi activat automat. Nu uitaţi să aveţi în acest caz şi cardul la dumneavoastră pentru a putea efectua procedura de activare.

„Pentru protecţia dumneavoastră şi pentru a evita aglomeraţia la punctele noastre de vânzare, vă invităm pe toţi cei care puteţi, să depuneţi actele necesare online. Dacă acest lucru însă vă este imposibil, vă aşteptăm la punctele noastre de vănzare unde colegii noştri sunt gata să vă ajute. Găsiţi toate informaţiile referitoare la abonamentele gratuite pentru elevi pe site-ul nostru www.tursib.ro.”, transmit reprezentanții Tursib.

 

Comentariile sunt închise.