Victor Negrescu: Sunt onorat de susținerea grupului social-democrat și a colegilor mei din Partidul Social Democrat pentru funcția de vicepreședinte al Parlamentului European

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, a fost unul dintre cei 12 candidați ai grupului social-democrat din Parlamentul European, care a candidat pentru funcția de vicepreședinte PE. A obținut 88 din 112 voturi înregistrate.

Sunt onorat de susținerea grupului social-democrat și a colegilor mei din Partidul Social Democrat pentru funcția de vicepreședinte al Parlamentului European.

Chiar dacă au fost inițial 12 candidați, dintre care 10 au intrat la vot pentru această poziție, am reuşit să obțin votul a 88 de colegi dintre cele 112 voturi înregistrate. Locul 2 după Germania, dar înaintea altor state importante. Urmează votul în plenul Parlamentului European săptămâna viitoare.
Rezultatul obținut dovedește faptul că transformarea Partidului Social Democrat realizată de președintele Marcel Ciolacu ne-a permis astăzi să fim ascultați și influenți în familia noastră politică europeană. Mulțumesc pentru încredere!”, a transmis Victor Negrescu.

 

Votul pentru vicepreședinții Parlamentului European va avea loc săptămâna viitoare, în cadrul ședinței plenare de la Strasbourg, după alegerea Președintelui Parlamentului. Împreună cu președintele Parlamentului European, vicepreședinții și chestorii alcătuiesc Biroul, care ia decizii în materie de organizare internă a instituției. În timp ce președintele supraveghează munca Parlamentului, pe care îl reprezintă în toate aspectele juridice, precum și în relațiile externe, acesta poate delega anumite atribuții către vicepreședinți. Vicepreședinții (14 la număr) îl pot înlocui și în prezidarea sesiunilor plenare. Președintele și  vicepreședinții Parlamentului European au un mandat de doi ani și jumătate.

Nicu Ștefănuță a fost ales candidatul Grupului Verzilor pentru funcția de Vicepreședinte al Parlamentului European

Comentariile sunt închise.