Video | A început Balamucul – Mită electorală la Mediaș

Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor dreptu

Doi bărbați dintre care unul este consilier lal Primăriei Mediaș împărțeau dulciuri și rechizite în Ighișul Nou. Aceștia  s-au ales cu dosar penal în urma sesizării unei persoane  care i-a reclamat pentru coruperea alegătorilor.

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mediaș s-au deplasat la fața locului unde au identificat trei persoane care, în cursul acestei zile, primiseră de la doi bărbați pachete conținând dulciuri și rechizite.

În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale in rem privind săvârșirea infracțiunii de corupere a alegătorilor, în conformitate cu prevederile articolului 386 aliniatul 1 din Codul Penal.

În continuare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș, polițiștii medieșeni desfășoară cercetări în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință, a transmis Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu

 

Comentariile sunt închise.