VIDEO Adrian Echert: În ceea ce privește Municipiul Sibiu, sunt 77 de buletine de vot „fantomă” care nu apar nicăieri

26 de voturi îi despart pe membrii USR, Forța Dreptei și PMP (Alianța Dreapta Unită) de a trimite încă un consilier local în Consiliul Local Sibiu. Ar fi al cincilea consilier al acestei alianțe. Până în prezent, în urma scrutinului din 9 iunie, au reușit să se claseze pe locul 3, la o diferență de doar 26 de voturi față de locul II (obținut de PNL). Din toamnă, vor avea 4 consilieri locali: Ruxandra Cibu Deaconu, Diana Mureșan, Victor Leția și Ionuț Ghișe. Cel de-al cincilea consilier ADU ar fi Ioan Pleșciuc. Precizăm că, în prezent, cât mai este din actualul mandat al consilierilor ca urmare a alegerilor locale din 2020, consilieri locali sunt Diana Mureșan, Ionuț Ghișe, Ioan Pleșciuc și Raul Apostoiu (cel din urmă și-a dat demisia din USR).

În cadrul unei conferințe de presă organizate vineri, 14 iunie, consilierul local Ionuț Ghișe și consilierul județean Adrian Echert au criticat organizarea proastă a alegerilor din 9 iunie și au cerut reverficarea voturilor nule și renumărarea buletinelor de vot din  următoarele șase secții de votare din Municipiul Sibiu: 12, 23, 39, 52, 59 și 103. Mai mult, membrii USR susțin că au dispărut buletine de vot atât pentru primar, cât și pentru președinția Consiliului Județean. USR a depus și o contestație la BEC, iar documentele pot fi consultate mai jos:

„Avem o scurtă mulțumire pentru toți cei care ne-au acordat încrederea și votul duminică, în special pentru cele 4 primarii pe care le-am câștigat sub sigla alianței în județul Sibiu, dar și pentru toate rezultatele care sunt mult mai bune decât în urmă cu 4 ani de zile. A fost un proces dezastruos aș putea spune. A fost cel mai haotic, cel mai prost proces electoral din toate la care eu am participat și sunt destule în ultimii 8 ani de zile. Vorbim de haos, indolență, incompetență, poate chiar rea voință sunt cuvintele care pot să descrie organizarea, dar și pe cei care ne-au răspuns la solicitările noastre din ultimele zile.”, a precizat Adrian Echert.

Adrian Echert

ADU a avut numărători paralele, însă a verificat și procesele verbale fizice, originale ale secțiilor de votare. „Ne-au ieșit câteva numere în evidență pe care apoi le-am și sesizat. Sunt 1535 la Consiliul Local Sibiu, care în teorie ori nu au nicio ștampilă pe ele, ori mai multe pe mai mulți competitori electorali. Însă este un număr mult mai mare decât la alegerile trecute și am făcut o primă solicitare biroului electoral Sibiu care se ocupă de alegerile doar din Municipiul Sibiu, dar și  pentru buletinele care lipsesc. În ceea ce privește Municipiul Sibiu sunt 77 buletine de vot care nu apar nicăieri, lipsesc efectiv. Vorbim de procesele verbale validate de președinții BEC-urilor și nu calculele  noastre realizate în xl-uri. În mod  normal nu trebuia să li se închidă cheile atât la birourilor care au verificat, cât și la secțiile de vot.

În tot județul Sibiu pentru primar sunt 108 buletine de vot, pentru consiliile locale sunt 206, dintre care 77 doar pe Municipiul Sibiu, iar la consiliul județean sunt 189 și la președinte de consiliu județean sunt 703. Aceste buletine nu există!  Sunt fantomă!”, a precizat Adrian Echert.

De asemenea, actualul și viitorul consilier local, Ionuț Ghișe, a mărturisit jurnaliștilor sibieni că a avut parte de o experiență execrabilă cu reprezentanții BEJ.

„Vreau să le mulțumesc tuturor susținătorilor și votanților noștri pentru că s-au mobilizat și au mers la vot. Vreau să le mulțumesc și oamenilor din secțiile de votare care au rezistat eroic și nu vorbesc doar despre cei care au reprezentantat Alianța Dreapta Unită, ci tuturor de bună credință care s-au dus în secțiile de vot și au fost tratați execrabil. 20-30 de ore nedormite. Exact din cauza oboselii, de bătaie de joc al organizatorilor s-au bazat și BEC-ul și BEJ-ul în acordarea răspunsilor la sesizările noastre. Nu se poate ca suspiciunile de fraudă să fie tratate cu decizii și verdicte de inadmisibilitate. (…) Din cauza a 26 de voturi Alianța Dreapta Unită este în spatele PNL la Consiliul Local și din cauza acestor acestor 26 de voturi am pierdut al cincilea consilier local. Vreau să vă spun despre experiența mea pe care am avut-o cu sesizarea finală făcută către BEJ. A fost o experiență ireală. În viața mea nu am trăit așa ceva. Sesizarea noastră avea 62 de pagini, toate cu procese verbale documentate, totul dat mură-n gură. Dar pe masa oamenilor din BEJ nu a ajuns întreaga sesizare, ci doar pagini selective. Nu s-au pus toate hârtile pentru a putea judeca corect speța asta. Este ceva noaptea minții. Așa ceva nu am mai trăit niciodată până acum și nici nu îmi mai doresc să trăiesc. Am fost pus pe speaker pe telefon ca să-mi susțin cauza în BEJ. Am fost tratat cu flit incredibil. Doamna locțiitor din BEJ mi s-a adresat cu Ce dorește omule? Ești pe timpul meu, pe timpul nostru, ne pierdem timpul aici din cauza ta. Vreau să-i transmit doamnei respective: Că este pe timpul nostru și pe banii noștri. Sunt plătiți cu zeci de mii de lei președinții și locțiitorii de BEJ-uri și nu este pe timpul ei gratuit. Este pe banii noștri și trebuie să-și facă treaba. Au vorbit cu noi așa cum ai vorbi cu un copil este la grădiniță. Le-am explicat ce lipsește. Am făcut cu ei prin telefon matematică. Nu dau buletinele, procesele verbale și tabletele. Încercau să mă prostească la telefon că dacă aduni b cu c… nu ați luat în calcul voturile complementare.  O jumătate de oră am vorbit la telefon și am crezut că vorbesc cu pereții. După ce s-a încheiat conversația am primit și răspunsul, care bineînțeles era inadmisibil.”, a precizat Ionuț Ghișe.

Comentariile sunt închise.