Stiri Si Informatii

Video/ “Ambulanța rapidă”, anchetată de Polițiștii sibieni

582

În data de, 10 aprile, Daniel a surprins cu camera de bord a mașinii sale, o ambulanță de la SAJ Sibiu, în timp ce circula cu viteză pe Bulevardul Coposu,  șoferul “ambulanțier”, nu a acordat prioritate de trecere la culoarea verde pentru pietoni fiind la un pas de o tragedie. Ba’ mai mult acesta nu avea semnalele acustice și luminoase în funcțiune, fapt care denotă că nu avea nicio urgență.

Redăm mai jos punctul de vedere al IPJ Sibiu, oferit pentru www.sibiulinimagini.ro

“În referire la imaginile publicate în mediul on-line, care surprind un echipaj medical al cărui conducător auto nu oprește la culoarea roșie a semaforului electric și depășește pe trecerea de pietoni determinând un grup de persoane să se oprească din traversare, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu, prin Compartimentul Relații Publice, este abilitat să comunice următoarele:

La nivelul Poliției Municipiului Sibiu, Biroul Rutier, s-au declanșat verificări în vederea identificării conducătorului auto și stabilirii circumstanțelor care au determinat comportamentul rutier al acestuia, urmând ca, la finalizarea anchetei, rezultatele să fie comunicate și angajatorului pentru aplicarea măsurilor legale care se impun.
Reamintim faptul că, în conformitate cu art. 109 aliniatul 1 din O.U.G. 195/2002R, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către polițiștii de frontieră.
Totodată, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu fac demersuri pentru stabilirea unei întâlniri cu cei care conduc autospecialele Serviciului de Ambulanță Sibiu în scopul instruirii acestora cu privire la prevenirea accidentelor rutiere și scăderea riscului de implicare a echipajelor auto medicale în evenimente ce pot pune în pericol atât siguranța membrilor echipajului și pacienților transportați, cât și siguranța celorlalți participanți la trafic.”, a declarat, Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu, pentru Sibiul în Imagini

Vezi video.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2019784504796925&id=394700363972022

Comentariile sunt închise.