Video | Certificatul Verde, obligatoriu la Tărgul de Crăciun din Sibiu

Ediția cu numărul 15 a celui mai așteptat eveniment de iarnă din Sibiu se desfășoară în perioada 26 noiembrie 2021 – 2 ianuarie 2022. Acesta va fi adaptat măsurilor COVID-19, păstrând atmosfera deja renumită.

În urma unei conferințe de presă, organizatorii au anunțat că Târgul va fi împrejmuit și accesul se va face pe baza certificatului verde. Vizitatorii vor primi brățări de acces pentru evitarea cozilor la intrare.

Toate locurile sunt deja ocupate cu expozanți dornici de a reveni în Piața Mare din Sibiu. Din cele 127 de căsuțe cu care eram obișnuiți în acest an vor fi doar 80. Roata Panoramica și Patinoarul vor reveni în Piața Mare, dar vom simți lipsi atracțiilor pentru copii, cum sunt trenulețul și pista de karting.

Spectaculoasele proiecții realizate pe fiecare clădire din Piața Mare sunt din nou prezente, care întrețin atmosfera feerică a evenimentului. Totodată, acestea iluminează întreaga locație într-o manieră unică, transformând centrul orașului într-un loc de poveste. Imaginația, creativitatea și spiritul ludic al celor mici vor fi în centrul atenției la Atelierul lui Moș Crăciun. Aici, copiii pot participa la cele 5 ateliere menite să le stârnească inventivitatea, disciplina și spiritul de echipă: Lumânărar de Crăciun, Biscuiți de Crăciun, Pictat Turtă Dulce, Decorațiuni Pixel Art și Pictat Globuri

Târgul de Crăciun Sibiu” în parteneriat cu Primăria Municipiului Sibiu, dau startul unei campanii de vaccinare, al cărei scop este imunizarea sibienilor împotriva virusului SARS – CoV- 2, în pragul sărbătorilor de iarnă.

Îi invităm pe sibieni să se vaccineze în Piața Mare, la Căsuța lui Moș Crăciun, dar și în oricare alt centru de vaccinare din oraș. Miza acestei campanii este sănătatea sibienilor, dar ea are și o componentă puternic emoțională: ne dorim sărbători așa cum le știam la Sibiu, ne dorim ca viața să revină la normalitate și nu putem face acest lucru decât prin vaccinare. Am încredere că locuitorii Sibiului se vor mobiliza pentru orașul lor, astfel încât să putem reporni Crăciunul la Sibiu”, a spus primarul orașului, Astrid Fodor.

Ne-a lipsit tuturor Târgul de Crăciun de anul trecut. Și bucuria din Piața Mare. Faptul că Sibiul este în perioada Crăciunului una dintre cele mai atractive destinații din țară, ne motivează să vrem să luptăm responsabil pentru orașul nostru. Sectorul turistic a avut foarte mult de suferit în pandemie și vrem să reprezentăm o soluție și un exemplu în această perioadă. Ecuația e una foarte simplă: mai mulți cetățeni imunizați prin vaccinare însemnă ca vom avea șanse tot mai bune să desfășurăm activități prin care să atragem în siguranță turiștii care lipsesc foarte mult orașului în ultimul timp.”, a declarat organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan Răduleț.

Până în acest moment, cinci centre de vaccinare sunt deschise în Sibiu, Căsuța lui Moș Crăciun din Piața Mare fiind al șaselea. Centrul de vaccinare Căsuța lui Moș Crăciun va fi deschis în perioada 12-21 noiembrie, între orele 12.00 -20.00.

Comentariile sunt închise.