Video- Foto | Cum se face școală „la țară”, în Rășinari. „Am dorit ca acest mod de învățare hibrid să beneficieze de investiții din partea primăriei”

Utilizarea sistemelor digitale moderne în procesul de învătământ a devenit o necesitate în aceste vremuri în care elevii sunt atrași de noile tehnologii, iar atenția le este captată mai ușor folosind activități instructiv educative cu ajutorul acestora. Mediul rural nu face excepție, în acest sens tot mai multe școli adaptându-se cerințelor moderne s-au aliniat standardelor și elevii din comuna Rășinari, administrația locală anunțând dotarea tuturor sălilor de clasă.

Elevii și profesorii celor două școli din comuna Rășinari (Şcoala Gimnazială „Sava Popovici Barcianu” Răşinari și Școala Gimnazială „Octavian Goga” Rășinari) nu vor mai folosi în procesul educațional doar vechea tabla pe care se scrie cu cretă, ci noi dispozitive electronice menite să le aducă mai ușor informația și să le capteze atenția. În acest sens, conducerea școlilor și administrația locală au decis că este timpul să se alinieze învățământului moden, digital. Cele 9 table digitale, fiecare în valoare de aproximativ 3000 de euro, au fost achiziționate la sfârșitul anului 2021, iar dotarea unităților de învățământ a fost cadoul de început de an nou pentru elevii și profesorii rășinăreni.

 

„La începutul acestui an vom mai achiziționa alte nouă table și dacă mai este necesar vom mai cumpăra altele, astfel încât toți elevii să beneficieze de o instruire și de o educație la cele mai înalte standarde. Din punctul meu de vedere, mai ales acum în condițiile în care elevii vin atât fizic la școală, iar cealaltă fac școală online, în funcție de cum oscilează infectarea lor cu COVID-19, acest tip de tablă poate să satisfacă nevoile în educație a elevilor din comuna noastră. Am dorit ca acest mod de învățare hibrid să beneficieze de investiții din partea primăriei. La începutul anului 2021 am achiziționat tablete, încercând astfel să oferim acces la orele online pentru fiecare elev rășinărean.”, a declarat pentru www.sibiulinimagini.ro, Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari.

 

750 de elevi învață în comuna Rășinari, fiind repartizați în cadrul Şcolii Gimnaziale „Sava Popovici Barcianu” Răşinari, respectiv la Școala Gimnazială „Octavian Goga” Rășinari. Fiecare unitate de învățământ a fost dotată cu câte patru table digitale.

table digitale Rasinari

„Orice investiție în care sunt puși în centrul atenției elevii este un lucru extraordinar. Autoritățile publice locale au pus și pun foarte mult preț pe educație la Rășinari, ceea ce oferă un plus valoare școlii. Dacă vorbim de investiții în educație la Rășinari, nu vorbim de pandemie, sau de anul 2022. Investiții ale primăriei s-au făcut de ani de zile, atât în ce privește infrastructura cât și dotarea bazei materiale. Elevii au primit tablete conectate la internet încă din 2020, profesorii au primit laptopuri, în școli au fost instalate televizoare smart în toate clasele, pentru a veni în sprijinul orelor online și nu numai, iar acum, în 2022 s-au achiziționat table interactive. Acestea sunt deja instalate în 4 clase și utilizate oră de oră. Elevii sunt fascinați, profesorii se bucură că au dat deoparte praful de cretă. Mai mult decât atât, toate instrumentele interactive din aceste device-uri sunt de un real folos la clasă. Imaginați-vă că toate lecțiile scrise pe tablă se păstrează ca în orice calculator, ceea ce pe tabla clasică nu se putea realiza. Școala noastră a fost mereu ancorată vremurilor, iar tabla smart există în școală de mai bine de 15 ani, însă acum, când am devenit „generația online” interesul pentru astfel de tehnologii este mult mai mare atât din partea elevilor cât și al profesorilor. În prezent am primit 4 table, urmând ca în viitorul apropiat să instalam și în celelalte clase noi device-uri achiziționate de Primăria Rășinari.  Cât despre utilizare, eu personal la clasa la care predau nu am mai scris cu cretă de două săptămâni. Și nici n-o voi mai face. Sunt întradevăr extraordinare tablele și, având în vedere că suntem extrem de buni „navigatori” pe platformele online, prin aplicații mobile, este foarte ușor de utilizat o astfel de tablă. Îți trebuie doar puțină îndemânare și dorința de a descoperi lucruri noi.
Elevii ies la tablă! Ceea ce este, iarăși, un mare plus!”, a povestit pentru reporterul nostru, Ileana Carmen Dămean, directorul Școlii Gimnaziale „Sava Popovici Barcianu” Răşinari.

table digitale Rasinari

„Mulțumim domnului primar Bucur Bogdan și Consiliului Local Rășinari pentru noile TABLE DIGITALE INTERACTIVE DE ULTIMĂ GENERAȚIE! Atât cadrele didactice, cât și elevii școlii sunt încântați de ușurința de a comunica la lecții sau în sistem de videoconferință, cu redarea integrală a activităților de pe tablă și din clasă în același timp, spre platforma pe care suntem conectați! Un pas înainte spre o educație de CALITATE, grație PRIMĂRIEI care investește în ea!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Şcolii Gimnaziale „Sava Popovici Barcianu” Răşinari.

table digitale Rasinari

De asemenea, una dintre cele 9 tablele inteligente este folosită în cadrul ședințelor Consiliul Local Rășinari. „Una dintre table se află în clădirea primăriei, deoarece ne ajută să putem realiza ședințele de Consiliul Local.”, a mai precizat Bogdan Bucur.

table digitale Rasinari

table digitale Rasinari

table digitale Rasinari

 

Comentariile sunt închise.