VIDEO Marius Vulcan: Elisabeta Lipă nu știa că terenul de rugby din Valea Aurie se află în patrimoniul Agenției Naționale pentru Sport

Terenul de rugby din cartierul sibian Valea Aurie este unul dintre proiectele importante incluse în platforma electorală a lui Marius Vulcan, candidatul Partidului DREPT pentru Camera Deputaților. Parlamentarul a afirmat în cadrul unei conferințe de presă organizate joi, 14 noiembrie, că își dorește ca acest teren să fie pus la dispoziția cluburilor de profil în mod gratuit. De asemenea, acesta a ținut să precizeze despre Elisabeta Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport, că nu cunoaște situația exactă în care se află terenul de rugby din orașul care a dat ultimul președinte al României.

PUBLICITATE

Publicitate

PUBLICITATE

Publicitate

„Terenul de rugby din Valea Aurie este exact cum l-am lăsat în momentul în care am renunțat la rugby, adică aproape exact ca acum 20 și ceva de ani. Au fost câteva inițiative private care au adus câteva schimbări, cum ar fi o nocturnă și cam atât. Practic, este același gard, același gazon, tribuna este improprie pentru a fi folosită, este mai degrabă un pericol. Este absolut inexplicabil cum Agenția Națională pentru Sport nici măcar nu știe, pentru că am avut o discuție cu doamna Elisabeta Lipă pe această temă și nu știa că are acest teren în patrimoniu. Faptul că proprietarul sau cel care are în patrimoniu terenul nu știe că îl are este de-a dreptul revoltător. Am cerut doamnei Lipă să găsească o soluție juridică, însă se pare că nu a putut să o găsească. I-o vom oferi noi, deoarece putem să îi oferim soluția juridică necesară. Dacă nu există o bază legală, noi o vom crea prin inițiativele pe care le vom avea în Parlament, pentru a da aceste baze sportive, care acum sunt în paragină și sunt în patrimoniul Agenției Naționale pentru Sport, printr-un fel de parteneriat public-privat sau în administrare sau în concesiune, adică în orice formă juridică care să permită entităților private care știu, pot și au și finanțarea necesară pentru a transforma aceste ruine în baze sportive care să servească sportul de masă și, în special, sportul pentru copii.”, a precizat Marius Vulcan.

În Sibiu există un club de rugby cu 60 de copii, cu vârste între 6 și 12 ani, care se antrenează pe acel teren, plătind o chirie.

CMF 11240046

PUBLICITATE

Publicitate

Comentariile sunt închise.