VIDEO Primarii PSD Sibiu au luat atitudine împotriva abuzurilor guvernului liberal Cîțu

Primarii PSD, alături de Bogdan Trif (deputatul PSD Sibiu și președintele organizației județene al aceleași formațiuni politice) și-au spus vineri, 8 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă nemulțumirea privind împărțirea banilor din ondul de rezervă bugetară.
Printre  primarii care au luat cuvântul și și-au spus of-ul am dori să îi amintim pe Maria Greavu- primarul comunei Loamneș, Nicolae Lazăr- primarul comunei Hoghilag, Emil Dârlos- primarul orașului Dumbrăveni, dar și pe primarul comunei Laslea- Ioan Onea.

„Văd că a devenit o obișnuiță sau o tradiție să ne întîlnim la fiecare rectificare de buget. Se pare că trăim în două Românii paralele- România echipei câștigătoare, care se îndestulează, dar și cealaltă Românie a primarilor PNL care nu au votat #echipacâștigătoare, ca de exemplu Primăria Municipiului Mediaș sau Primăria comunei Marpod, din acestă României fac parte și primarii PSD. Dacă vă uitați pe această rectificare din fondul de urgență nici nu mai trebuie să căutați partidulul, deoarece 50.000 lei în toată țara înseamnă primari PSD. Asta e România în care trăim. Prefectura ne-a făcut o solicitare extrem de pompoasă în care a trebuit să scriem care sunt sumele de care avem nevoie , un memoriu justificativ, dar eu vă spun că nimeni nu l-a citit. De exemplu, eu în acel memoriu justificativ am încercat să sintetizez nevoile unei școli inteligente pe care dorim să o facem, după cum știți este a doua cea mai inteligentă școală din mediul rural, după cea din Ciugud și avem nevoie de ceva sume pentru digitalizarea acesteia. Am văzut de curând și memoriul pe care l-a formulat doamna primar din Loamneș, unde au nevoie de  refacerea unui pod pe care nu se mai poate circula. Asta în acepțiunea mea sau a noastră înseamnă urgență. Și eu am auzit ce spun alții cum că și PSD a făcut aceleași mizerii când se află la conducere, da, a făcut, dar nu la acest nivel. Dacă dumneavoastră îmi arătați în ultimii 30 de ani vreo alocare în care PNL a primit 4,5% eu o mănânc acum! Vă rog să o arătați! Eu am vrut să refuz banii, dar se pare că nu este legal acest lucru. Nu am nevoie de 50.000 lei, nu vreau să fim umiliți. Sunt la al doilea mandat, dar o asemenea, umilință nu am trăit. Și în aceste sate și orașe trăiesc tot oameni, tot români. Vă rog să ne înțelegeți că nu este un moft al nostru să ne întâlnim și să vă spunem problemele cu care ne confruntăm.”, a spus Nicolae Lazăr, primarul comunei Hoghilag.

Nicolae Lazăr- primarul comunei Hoghilag alături de unul dintre cetățenii săi

„De 10 ani mă zbat să termin apa și canalizarea, comuna noastră este întoarsă pe dos. Pe mine nu mă interesează nici super Cîțu, nu mă interesează politizarea, dar vă spun că nu sunt oameni. Comuna Laslea este o comună cu 4500 de locuitori, o comună mare și am primit doar 50.000 lei. Am făcut adresă la Prefectură în care i-am cerut sprijin pentru finanțare. Banii primiți nu îmi ajung nici măcar pentru a acoperi ajutorul social și banii pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități. Ne pare rău că vor să creeze o concurență între primari și să ne provoace să ne jignim între noi, indiferent de culoarea politică. Propun să se împarte banii conform cu proiectele depuse și cu numărul populației din acel uat. Noi vrem digitalizări și nu avem pe unde să ducem copiii la școală”, a transmis Ioan Onea.

Ioan Onea

Ioan Onea- primarul comunei Laslea

Revoltații edilii PSD din județul Sibiu, alături de deputatul Bogdan Trif, au plecat de la sediul partitului spre Prefectura PSD unde și-au prezentat nemulțumirile prefectului Mircea Crețu, reprezentantul Guvernului în teritoriu. Dar la sediul instituției presa inițial a fost scoasă afară nefiind lăsată să filmeze/ pozeze și să își facă treaba,  iar primarii au fost lăsați să aștepte aproximativ 15 minute până când au fost primiți de către prefect.

„Fac administrație din 1981, dar mi-ar crăpa obrazul de rușine să țin un om la poarta instituției să aștepte ca primarul sau conducătorul sau o persoană într-o anumită funcție să vină să vorbească cu el. Suntem reprezentanții oamenilor, avem responsabilități și trebuie să fim tratați ca atare. Așa cum noi avem respectul față de fiecare om, de fiecare cetățean, cred că îl merităm și din partea acestei instituții. Nu pot să accept așa ceva și nu pot să concept în 2021 să stăm ca milogii la poartă. Să știți că am venit astăzi aici nu pentru cei 50.000 lei care mi-au fost alocați, ci am venit din dorința de a face odată dreptate, ca acești oameni care ne conduc și care ajung în acele funcții să se trezească și să vadă nevoia omului de rând. Nu este normal ca Prefectura să ne ceară o grămadă de informații pentru a realiza dosarul pentru acești bani obținuți din fondul de rezervă al Guvernului, iar eu să mă chinui și să se comporte așa cu noi. Consider că acești bani ar trebui folosiți pentru lucrări care presupun reparații ca urmare al unor inundații, deficiențe. La noi în comună apa și nămolul au intrat în curțile oamenilor și le-au distrus pivnițe, șuri, case. Asta înseamnă fondul de rezervă! Toată lumea ne bagă în aceeași oală, baronii de primari, hoții de primari, eu nu mă identific cu acei oameni. Eu sunt un primar corect, care mi-am făcut treaba și vreau respect din partea instituților statului! Nu suntem milogii nimănui!”, a spus cu ochii în lacrimi, Maria Greavu, primarul comunei Loamneș.

Maria Greavu

Maria Greavu, primarul comunei Loamneș.

Revolta primarilor PSD este justificată de cifre: din totalul sumei alocate județului Sibiu, de 18,5 milioane de lei, nu mai puțin de 17,76 milioane de lei (aproximativ 96%) au revenit primarilor PNL care l-au votat pe Cîțu la celebrul congres PNL.

 

Comentariile sunt închise.