Video | Primarul din Șeica Mare, acuzat că le arată alegătorilor cu cine să voteze.

Încălcarea legii prin propagandă electorală în ziua votului. La Șeica Mare primarul PNL Susa Nicolae sfătuiește alegătorii acum, în ziua votului, cum să îl voteze, indicând pozițiile pe buletinele de vot – în acest clip avem dovada clară cum le arată oamenilor să voteze. De asemenea, a dat bilețele oamenilor și i-a chemat și în Primărie pentru a le arăta cum să voteze.

Primarul în funcție a încălcat Legea 115/15, Art. 108, al. 1, lit “ş) continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale potrivit dispoziţiilor art. 64, prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, ❗️ precum şi sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secţiilor de votare sau în perimetrul prevăzut la art. 83 alin. (1), să voteze sau să nu voteze anumite partide politice, alianţe politice, alianţe electorale ori candidaţi independenţi;”.

Reprezentanții USR PLUS au sesizat echipajul de poliție de la secția de votare și vor depune plângere la Biroul Electoral de Circumscripție locală.

Comentariile sunt închise.