Ziua Mondială a Prematurităţii a fost sărbătorită, ca în fiecare an, și în cadrul secțiilor de neonatologie ale SCJU Sibiu

Pe 17 noiembrie se marchează Ziua Mondială a Prematurităţii și a fost sărbătorită, ca în fiecare an, și în cadrul secțiilor de neonatologie ale SCJU Sibiu.
Cu această ocazie, împărtășim cu voi, dragi prieteni, gândurile minunatei echipe care-i îngrijește cu dăruire, zi și noapte, pe acești extraordinari luptători care sunt copiii prematuri!”, transmit reprezentanții SCJU Sibiu.
Aproximativ 15 milioane de copii se nasc înainte de termen (înainte de împlinirea a 37 de săptămâni de sarcină), acest număr este în creştere, potrivit www.who.int. Complicaţiile care apar în situaţia naşterilor înainte de termen reprezintă principala cauză a mortalităţii în rândul copiilor cu vârsta sub 5 ani. Aproximativ 75% dintre aceste decese ar putea fi prevenite prin intervenţii moderne şi rentabile. Aparatura necesară include incubatoare, mese de resuscitare sau aparate speciale de testat hemoglobina şi funcţiile vitale ale nou-născuţilor prematuri. Peste 60% dintre cazuri se înregistrează în Africa şi în Asia de Sud. În ţările sărace, aproximativ 12% dintre bebeluşi sunt născuţi prematur, faţă de 9% în ţările mai bine dezvoltate. Printre factorii de risc care pot genera o naştere prematură se numără: fumatul, consumul de alcool, utilizarea medicamentelor, regimul alimentar, stresul, vârsta de peste 35 de ani.
Ziua Mondială a Prematurităţii a fost sărbătorită, ca în fiecare an, și în cadrul secțiilor de neonatologie ale SCJU Sibiu

Comentariile sunt închise.