Ziua Porților Deschise la Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu

În fiecare an la data de 14 iunie se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Această zi a fost înfiinţată în urma succesului de care s-a bucurat Ziua Mondială a Sănătăţii din anul 2000, ce a avut ca temă importanţa donării de sânge şi s-a desfăşurat sub sloganul “Sângele salvează vieţi”.  Cu acest prilej, reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Sibiu marchează această zi prin intermediul evenimentului „Ziua porților deschise”.

Astfel, marți 14 iunie,  cei interesați pot să donează sânge în intervalul orar 07:30- 15:00 la Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu. De asemenea, oricine poate veni să vadă ce trebuie să facă pentru a dona sânge.

„Vă așteptăm la CTS Sibiu cu multe surprize!!! Este ziua porților deschise. Puteti dona în ziua respectivă până la ora 15, dar puteți veni și pentru a vedea cum decurge o sesiune de donare de sânge.”, transmit reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Sibiu.

De la începutul anului până în prezent la Centrul de Transfuzii Sanguine Sibiu au donat peste 5000 donatori.

„Ca de obicei avem nevoie de donatori cu Rh negativ mai ales la grupa O. Dar îi așteptăm pe toți pentru că ajutăm și alte județe. Marți vom avea și câteva cadouri surpriză. Nevoia de sânge este permanentă așa că suntem mereu aici de luni până vineri între orele 07:30-13:00.”, a declarat pentru ziarul nostru online, Livia Mareș, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Sibiu.

Această zi a fost aleasă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a recompensa activitatea imunologului austriac Karl Landsteiner, laureat al premiului Nobel pentru medicină în anul 1930 pentru descoperirea grupelor de sânge ABO. Născut acum 140 de ani, pe 14 iunie, datorită lui, transfuziile de sânge au devenit astăzi proceduri de rutină medicală.

 

 

Comentariile sunt închise.