Ziua Recoltei: O sărbătoare a gusturilor și tradițiilor la Târnava

Duminică, 01 octombrie 2023, va fi o zi de sărbătoare și bucurie pentru comunitatea din Târnava, iar toți cei care participă vor avea ocazia să se bucure de frumusețea tradițiilor locale și de gustul autentic al recoltei.

Autoritățile Comunei Târnava se pregătesc cu entuziasm pentru a marca cea de-a opta ediție a Zilei Recoltei, un eveniment așteptat cu nerăbdare de comunitatea locală. Programul diversificat și participarea numeroasă a producătorilor locali promit să transforme această zi într-o experiență memorabilă pentru toți cei prezenți.

Unul dintre momentele așteptate ale zilei este expoziția de animale și produse tradiționale, care va debuta la ora 10:00. Aici, vizitatorii vor avea ocazia să admire animale  și să descopere produsele tradiționale pregătite cu grijă de gospodinele locale.

Un aspect definitoriu al Zilei Recoltei este posibilitatea oferită gospodinelor de a-și umple cămările cu produse de calitate, comercializate la preț de producător. Legumele și fructele proaspete vor fi la dispoziție în standurile amenajate special pentru acest scop.

Un moment culminant al evenimentului este concursul de gătit „Ceaunul Târnavei”, care va porni la ora 10:00. Cei mai pricepuți bucătari se vor întrece în pregătirea celui mai gustos și autentic preparat, oferind publicului o oportunitate unică de a degusta adevărate delicii locale.

Liceul Tehnologic „Stănescu Valerian” va fi și el prezent la eveniment, cu lucrări tematice de toamnă expuse cu mândrie. Elevii vor oferi și momente artistice ce vor încânta publicul cu talentele lor variate.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 13:00, urmată de festivitatea de premiere, unde vor fi recunoscute eforturile și talentul participanților. Apoi, pe scena principală, vor urca artiști consacrați precum Aurelian Adam, Bianca & Diana Crețu, Sergiu Pașcalău și Luminița Dejan, care vor aduce muzică de calitate și voie bună.

Finalul spectacolului va fi marcat de un moment tradițional îndrăgit de toți participanții, focul de tabără, Programul Zilei Recoltei se va încheia la ora 22:00.

Pentru cei interesați să participe la concursul „Ceaunul Târnavei”, înscrierile se pot face contactând Primăria Târnava prin telefon la numărul 0269.806.775 sau prin e-mail la adresa ghiseulunic@primariatirnava.ro.

Comentariile sunt închise.