Stiri Si Informatii

10.451 de vizitatori au trecut pragul Muzeului Astra la evenimentul “Produs în Hunedoara“

0 1.042

Cinci producători tradiţionali din Ţinutul Pădurenilor şi zona Devei, judeţul Hunedoara au participat în perioada 19-20 august la caravana culinară Produs în Hunedoara“, organizată în Muzeul Astra. Printre produsele tradiţionale pe care turiştii le-au putut degusta au fost cârnatul de săcărâmb, virşli, tocana cu mămăligă sau plăcinta cu brănză, gătite de faţă cu turiştii. Preţul produselor era accesibil pentru orice buzunar, astfel că o percehe de virşli costa 5 lei. În schimb pentru o plăcintă cu măr trebuiau să plătească 6 lei. Cu detalii despre secretul ingredientelor acestor bunătăţi hunedorene, vin producători.

“Mă bucur că m-au invitat domnii de la Muzeul Astra şi am putut găti dinnou reţeta plăcintei cu brânză, reţetă specifică ţinutului pădurenilor. Sibienii sunt nişte oameni deosebiţi şi rar unde întâlneşti oameni deosebiţi ca aici şi de ori câte ori sunt invitată la Sibiu, vin cu mare drag“, a spus Aurelia Munteanu, producător prezent la caravana culinară “Produs în Sibiu“.

Printre vizitatori am întâlnit şi foarte mulţi turisti, care păreau încântaţi în special de plăcinta cu brânză. Copiii au fost cei mai entuziasmaţi de mâncăruri şi de distracţie.

“Virşli sunt foarte buni şi din câte am înţeles sunt pregătiţi de carmangeria proprie a producătorului. Deşi, sunt puţini iuţi, îi recomand. Probabil că aşa este reţeta- Preţurile mi se par accesibile şi pentru orice buzunar.“, a spus unul dintre turişti.

De asemenea, un grup de dansatori din Poieniţa Voinii au prezentat sâmbătă o suită de dansuri specifice ţinutului pădurenilor.

Lasă un răspuns