17 Infracțiuni la regimul rutier ” Doar in doua zile “

În perioada 13 – 15 ianuarie, în cadrul activităților preventiv-reactive desfășurate în trafic, polițiștii sibieni au constatat 17 infracțiuni la regimul rutier, astfel: 4 infracțiuni de conducerea pe drumului public a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 4 infracțiuni de conducerea sau tractarea pe drumul public a unui vehicul neînmatriculat, 3 infracțiuni de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, 2 infracțiuni.
conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu deține acest drept și câte o infracțiune de: conducerea unui autoturism de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător, încredințarea unui mașini spre conducere unei persoane care nu deține permis de conducere corespunzător categoriei din care aceasta face parte, conducerea unui autoturism de către o persoană căreia exercitarea acestui drept i-a fost anulată și conducerea unui autoturism ale cărui plăcuțe cu numărul de înmatriculare au fost retrase în alt stat, care nu are drept de circulație în România.
          În cadrul activităților specifice desfășurate de către polițiștii Biroului Rutier Sibiu în vederea stabilirii împrejurărilor producerii unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale (tamponare) au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.
          În fapt, în data de 13.01.2017, ora 1115, un sibian în vârstă de 48 de ani, în timp ce conducea un ansamblu de autovehicule (tracta o remorcă) pe Șos. Alba Iulia din municipiul Sibiu, la efectuarea virajului spre str. Calea Turnișorului, în apropierea intersecției cu str. Pajiștei, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei și a acroșat cu remorca tractată un autoturism, continuându-și deplasarea. Proprietarul autoturismului avariat a sesizat în după-masa zilei de 14 ianuarie evenimentul rutier, iar în data de 15 ianuarie, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au reușit identificarea conducătorului auto responsabil de producerea evenimentului rutier.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii rutieri au constatat că șoferul a condus ansamblul de autovehicule deși nu deținea permis de conducere corespunzător categoriei din care acesta făcea parte, remorca tractată era radiată din circulație iar acest ansamblu de autovehicule i-a fost încredințat sibianului de un alt bărbat (un sibian, în vârstă de 40 de ani) care avea cunoștință că deține permis de conducere necorespunzător.

Lasă un răspuns