Stiri Si Informatii

2 infracțiuni de tăiere și furt de arbori, într-o zi

0 1.117

În data de 1 februarie, în jurul orei 11,30, pe raza satului Boian, comuna Bazna, poliţiştii au depistat un localnic în vârstă de 35 de ani care a sustras mai mulţi arbori, specia stejar, din pădurea învecinată domiciliului.

Pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori, conform art. 107, respectiv art. 109 din Legea 46/2008.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 2,5 mc material lemnos, predată apoi Ocolului Silvic Mediaş spre valorificare.

Un alt caz a fost identificat în Cârța

Pe raza comunei Cârţa, poliţiştii au identificat doi localnici în vârstă de 20, respectiv 30 de ani, în timp ce transportau material lemnos (salcâm) tăiat ilegal din pădurea de pe raza comunei de domiciliu.

Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional pentru tăiere ilegală de arbori şi transportul materialului lemnos fără documente de provenienţă, valoarea amenzilor fiind de 7.000 de lei, conform Legii 171/2010.

Poliţiştii au confiscat un fierăstrău mecanic şi cantitatea de 3 mc de material lemnos, pe care au predat-o ulterior Ocolului Silvic Arpaşu de Jos în vederea valorificării.

Lasă un răspuns