Stiri Si Informatii

40 de concurenţi din 15 ţări participă la concursul de canto „Vox Artis”

0 1.003

40 de artiști participă la  cea de-a IX-a ediţie a concursului de canto „Vox Artis”. Competiția muzicală a început astăzi și va dura până pe 5 octombrie. Concurenții sunt din  Germania, Grecia, Rusia, Ungaria, Republic Moldova, SUA, Canada, Iran, Coreea de Sud, Polonia, Austria, Serbia, Japonia, Turcia şi România vor concura în faţa unui juriu compus din personalităţi ale scenei lirice internaţionale.

”Avem în juriul aceastei ediții a concursului prezențe notabile, mari artiști și directori de teatre din Cehia, Rusia, Austria, Spania și România. Vox Artis a devenit foarte cunoscutîn întreaga lume și a dezvoltat începând cu acest an o secțiune și la Moscova. Concursul ne poate arăta nivelul de performanță al tinerei  generații de artiști lirici. Este un lucru cunoscut că, din ce în ce mai greu apar cântăreți, artiști lirici de înaltă performanță, voci care să se impună pe scenele lirice. De aceea cred că această formă de prezentare a vocilor în concursuri internaționale este importantă. Noi ne-am asumat această organizare a concursului în cadrul Sibiu Opera Festival tocmai înțelegând faptul că are o importanță majoră” a declarat Ioan Bojin, manager al Filarmonicii de Stat Sibiu.

Accesul publicului este liber la toate probele de concurs care vor avea loc la Sala Thalia. Concertul intitulat „Vocile operei” programat joi, 5 octombrie 2017, marchează, tradiţional, încheierea Concursului „Vox Artis” printr-o gală a laureaţilor. Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul Ruben Sanchez Vieco (Spania), va acompania evoluţia celor mai buni tineri artişti lirici participanţi la competiţie. Biletele pentru acest concert s-au pus în vânzare la Casa de bilete a Sălii Thalia şi pe www.filarmonicasibiu.ro.

Preţul unui bilet este de 30 lei. Se acordă reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari.

 

Lasă un răspuns