Stiri Si Informatii

400 de Euro, șpaga luată de managerul școlii de șoferi AMSO

0 2.358

Administratorul şcolii de şoferi AMSO din Sibiu a fost prins în timpul unui flagrant miercuri, 29 martie, de către polițiștii de la Serviciul Județean Anticorupție Sibiu pentru trafic de influență. Valentin Corjescu va rămâne în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile.

Prin ordonanța din data de 15.09.2016 s-a început urmărirea penală ˝in rem˝ pentru infracțiunile de trafic de influență și cumpărare de influență, prev. de art. 291 alin. 1 Codul penal, raportat la art. 6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Codul penal și respectiv art. 292 alin.1 C.pen., raportat la art. 6 alin. 1 din Legea nr. 78/2000.

„La data de 29.03.2017, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au surprins în flagrant primirea de către numitul CVV a sumei de 400 de euro de la cursantul DDM, pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici abilitaţi în examinarea cunoştinţelor practice ale candidaţilor la obţinerea permisului de conducere spre a-i determina să îl declare admis pe acesta la testare. Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 30.03.2017, a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii faţă de suspectul CVV, pe o durată de 24 ore’’, potrivit comunicatului de presă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu

Sibianul lua şpagă în valoare de 200- 400 Euro pentru a interveni pe lângă angajaţii Prefecturii ca să îi treacă pe cursanţi la proba practică de obţinere a permisului de conducere. Cerea 400 Euro suma de 200 Euro şi respectiv, 400 Euro pentru a-şi exercita o pretinsă influenţă asupra examinatorilor din cadrul Instituţiei Prefectului – S.P.C.R.P.C.Î.V. Sibiu, și în vederea determinării acestora din urmă să îi declare admişi în momentul susţinerii probei practice a examenului de dobândire a permisului de conducere.

„Numitul CVV, în calitate de administrator al şcolii de şoferi aparţinând S.C. Amso S.R.L. Sibiu, a pretins numiţilor BP şi DDM, suma de 200 Euro şi respectiv, 400 Euro pentru a-şi exercita o pretinsă influenţă asupra examinatorilor din cadrul Instituţiei Prefectului – S.P.C.R.P.C.Î.V. Sibiu, în vederea determinării acestora din urmă îi declare admişi în momentul susţinerii probei practice a examenului de dobândire a permisului de conducere”, spun anchetatorii.

 

Lasă un răspuns