Stiri Si Informatii

8 august, Ziua Internaţională a Pisicii.

0 740

Ziua de 8 august este dedicată celor 500 de milioane de feline, considerate cele mai populare animale de companie din lume
Ziua Internaţională a Pisiciilor este celebrată din anul 2002. Ideea aceste sărbători este a International Fund for Animal Welfare (IFAW) şi a altor organizaţii care se ocupă de drepturile animalelor.

Potrivit cercetătorilor, pisicile ajută ajută la tratarea şi vindecarea diferitelor boli, chiar şi acolo unde medicina dă greş. Prezenţa unei pisici în cadrul terapiilor îl ajută pe pacient să fie mai puţin anxios.
Costul de întreţinere al unei pisici variază în funcţie de medicamentaţie, hrană, igenă sau răsfăţ. Totuşi, medicii sunt de părere că întreţinerea unei pisici este mai ieftină decât a unui căţel.
De asemenea, medicii precizează că alimentaţia ar trebui să fie corespunzătoare vârstei şi categoriei fiziologice din care face parte.
Părerea sibienilor despre Ziua Internaţională a pisicii este împărţită. Unor sibieni li se pare o idee bună, deoarece aceste feline ne fac zilele mai frumoase. În schimb, alte persoane, chiar dacă au o pisică, cred că se exagerează prin crearea unei sărbători internaţionale dedicate acesteia.
Pe 8 august, în unele adăposturi pentru animale, omaneii iau cursuri despre felul cum trebuie îngrijite micile feline.

 

Lasă un răspuns