Am intrat în Poșta Româna la 8.25 și am ieșit la 9.00. Și n-am avut pe nimeni în fața mea

0

Cosmin Alexandru, scria zilele trecute pe Facebook ce a întâmpinat când a trebuit să plătească o amendă la sediul Poștei Române.

„Zilele trecute am pășit în viitorul României. Am fost la Poștă să plătesc o amendă de parcare. Am intrat într-un sediu al lor la 8.25 și am ieșit la 9.00. Și n-am avut pe nimeni în față.

Doamna de la ghișeu nu știa să încaseze o amendă la alt sector. S-a dus într-un birou și s-a întors de acolo cu șefa. Se uitau amândouă pe ecran. Nici șefa nu era sigură cum se încasează o amendă. Între timp, din alt birou a ieșit altcineva care a întrebat-o pe șefa cum se rezolvă nu știu ce aviz. Șefa nu era sigură cum se rezolvă.

Doamna de la ghișeul meu mai întreba despre amendă alte funcționare care treceau prin dreptul ei cu alte treburi. Niciuna nu-i răspundea clar, ci doar cu “încearcă și tu…

La un moment dat femeia și-a făcut curaj și mi-a zis: “Haideți că încerc așa. Ziceți-mi CNP-ul.” Aveam buletinul pregătit, i l-am întins. “Nu, dictați-mi-l dumneavoastră, că merge mai repede”. Între timp, în spatele meu se făcuse coadă. I-am dictat CNP-ul. “Și adresa” zice. Mi-am dictat CNP-ul și adresa în fața oamenilor. Unii dintre ei zâmbeau încurcați.

După ce a terminat de completat, mi-a tipărit chitanța. Un zumzet arhaic a umplut încăperea. O doamnă de la coadă zice: “Nu se gândeau ăia de v-au vândut imprimantele astea cu ace prin 93-94 că o să țină 25 de ani.”. Într-adevăr, cine s-ar fi gândit, acum 25 de ani, că România va fi așa o pradă ușoară pentru oameni care nu știu și nu pot?

Bag mâna-n foc că scena de la poștă se repetă zilnic în biroul fiecărui ministru din actualul guvern. Oamenii nu înțeleg ce fac și nu știu cum se face. Cum se calculează un salariu, o taxă, un impozit. Nu știu cum lucrează angajații de la stat sau de la privat, nu știu cine, unde, cum și de ce îi plătește.

De la noi, pare că noi suntem în bulă. Doar că ei sunt în bulă. Bula ignoranței asumate, a umorului involuntar, a aroganței agramate.

În lumea femeilor motostivuitor, Vâlcov e un atotștiutor. Bula lui Bulă și-a găsit personajele principale. Iar România, obștescul sfârșit”.

Lasă un răspuns