Stiri Si Informatii

ATENȚIE LA TREN! Polițiștii rutieri desfășoară astăzi ample acțiuni în vederea creșterii siguranței în trafic

0 644

Polițiștii rutieri desfășoară astăzi ample acțiuni în vederea creșterii siguranței în trafic la nivel de trecere cu calea ferată.

Astăzi, 23.02.2017, polițiștii rutieri vor desfășura acțiuni în vederea prevenirii accidentelor și combaterii încălcării normelor legale referitoare la trecerea la nivel cu calea ferată, cu participarea lucrătorilor din cadrul poliției transporturi.

Reamintim faptul că, în perioada 20 – 26 februarie, polițiștii rutieri vor desfășura acțiuni în vederea prevenirii accidentelor rutiere produse, în special, din cauza indisciplinei în trafic a pietonilor, neacordării de prioritate pietonilor angajați regulamentar în traversarea drumului public, nerespectării regimului legal de viteză, nerespectării normelor care reglementează activitatea de transport public de persoane și, nu în ultimul rând, nerespectării normelor legale referitoare la trecerea la nivel cu calea ferată.
Pentru asigurarea eficienței acestor activități preventiv-reactive, acțiunile sunt desfășurate în patru etape. Prima etapă s-a desfășurat luni, acțiuni în cadrul cărora au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane.

A doua etapă s-a desfășurat în zilele de 21 și 22 februarie, fiind organizate şi desfăşurate activități preventiv-reactive în vederea creșterii siguranței în trafic a pietonilor. În cadrul activităților, polițiștii rutieri au urmărit atât combaterea abaterilor săvârșite în trafic de către pietoni cât și neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

Lasă un răspuns