Stiri Si Informatii

Au început înscrierile la Bursa de Spectacole

0 1.048

Artiștii, companiile, directorii de festivaluri, producătorii, programatorii și finanțatorii din sectorul artelor spectacolului se pot înscrie până pe 11 aprilie la  cea de-a XXI-a ediție a Bursei de Spectacole de la Sibiu, ce se desfășoară în acest an în perioada 12 – 17 iunie. Înscrierile se pot face completând formularul de pe pagina Bursei de Spectacole, www.sibfest.ro.
Evenimentul este o ocazie de întâlnire cu producători, cumpărători, finanțatori și promotori ai creațiilor artistice de calitate și de explorare a posibilităților de realizare a turneelor internaționale. La eveniment se pot înscrie atât persoanele care vor să participe activ la Bursă, cât și persoanele care doresc doar promovare în catalog și online, conform celor trei pachete puse la dispoziție de organizatori, în cele două perioade de înscrieri: prima – până pe 12 martie, a doua – până pe 11 aprilie. Potrivit organizatorilor, Bursa de Spectacole de la Sibiu oferă contextul de a face cunoscute proiecte artistice și de a stabili parteneriate în artele spectacolului, prin deschiderea sa internațională.

Deschidere către colaborări

Din programul Bursei de Spectacole de la Sibiu fac parte diferite activități, toate concepute astfel încât participanții să fie constant în dialog. În cadrul conferințelor vor fi dezbătute subiecte actuale din sectoarele culturale și industriile creative, prezentându-se oportunități de colaborare. Pe de altă parte, atelierele pun accentul pe împărtășirea experiențelor și învățarea continuă. Alături de noile evenimente specifice fiecărei ediții și adaptate realităților culturale naționale și internaționale, se vor regăsi în program și conferințele, atelierele și întâlnirile din edițiile precedente.
“Bursa de Spectacole de la Sibiu, singura care se desfășoară pe teritoriul României, în domeniul artelor spectacolului, al managementului cultural, al producției de spectacole și impresariatului artistic, și-a demonstrat de-a lungul celor 20 de ani de existență că este platforma de dialog a artiștilor și, în același timp, capacitatea de promovare a tuturor structurilor și a artiștilor care produc spectacole în România, în dialog cu marile structuri similare din lume, dar mai ales cu producătorii, cu distribuitorii, cu artiștii, cu zona de media din toată lumea. Bursa de Spectacole de la Sibiu, care va împlini 21 de ani de existență – este practic sărbătorirea majoratului după stil american – va oferi posibilitatea tuturor artiștilor din România, tuturor instituțiilor, asociațiilor, structurilor producătoare de spectacole, să intre în legătură în cadrul acestei întâlniri internaționale sub semnul promovării. Deschidem posibilitatea de înscriere în această Bursă, venind totodată cu o prezentare a evenimentelor pe care vrem să le dezvoltăm în timpul Bursei de Spectacole de la Sibiu, astfel încât toți doritorii români și străini să poată să folosească această oportunitate excepțională și unică în spațiul românesc”, spune Constantin Chiriac, președintele Bursei de Spectacole de la Sibiu.
„Meetings and classes with great choreographers”, „Festivalurile în secolul 21. Cui se adresează, cum le organizăm, cum le finanțăm?”, Conversațiile Culturale, dar și conferința pe tema Capitalelor Culturale Europene, continuă și în acest an să facă parte din programul Bursei de Spectacole de la Sibiu.
Programul Bursei mai cuprinde ateliere de pregătire pentru prezentări profesioniste și de impact, o conferință despre spațiile industriale reabilitate și, pentru prima dată în istoria evenimentului, sunt deslușite secrete ale meseriei de la organizatorii celor mai importante festivaluri de muzică din Europa.
Bursa de Spectacole de la Sibiu (12-17 iunie 2017) este o structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (9-18 iunie 2017).

Lasă un răspuns