Bogdan Sărătean: Teatrul are darul acesta special, de a aduce oamenii împreună

Cea de-a treia ediție a proiectului Teatrul din Cartier va avea loc în perioada 2  august – 2 noiembrie. Caravana de spectacole pornește miercuri, 2 august, la ora 20.00, în Cartierul Trei Stejari, în aer liber, în Grădina BIS Teatru (Strada Ștefan cel Mare, nr. 56). Spectacolul prezentat în deschidere se numește “Orașul meu” (sezon 2017)”

„E înduioșător să vezi acești tineri artiști care duc mesajul artei teatrului de la an la an în cartierele Sibiului. Ei sunt actori, tehnicieni, mașiniști, organizatori. Iar publicul e minunat – cel mai curat și onest public posibil. Cu mult suflet facem acest proiect, iar faptul că sibienii au alergat pentru Teatrul din Cartier în cadrul Maratonului Internațional Sibiu care a avut loc la finele lunii mai, înseamnă mult pentru noi. Înseamnă că, o dată, comunitatea știe de noi și de proiectele BIS Teatru, iar a doua oară înseamnă un semn de încredere și de prețuire. Vom face așa încât proiectul să fie pe măsură, să bucurăm oamenii și să oferim prilej de comuniune. Teatrul are darul acesta special, de a aduce oamenii împreună. Vă așteptăm!” (Bogdan Sărătean, inițiator proiect).

Timp de trei luni un grup de actori tineri vor duce spectacole de teatru în cinci cartiere din Sibiu, precum și din Mediaș către spectatori care din varii motive nu obișnuiesc să meargă în sălile de teatru.

Noutatea acestei ediții constă în faptul că pe lângă spectacole de teatru, vor fi susținute concerte, dar și ateliere de teatru-forum. O altă inițiativă nouă a proiectului este aceea de a organiza evenimente pe malul Cibinului, conștientizând astfel publicul sibian asupra potențialului râului care traversează orașul.

program:

  • 6 august – „Planeta Roz Bombon” – (Lipicioșii) – Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 20:00
  • 9 august – „Născut în 90”- Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00
  • 10 august – „A fost doar un vis”– Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00
  • 16 august – „Monoloagele vecinului”– Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00
  • 17 august – „Clandestino”- Cartier 3 Stejari: Grădina BIS- ora 21:00
  • 30 august – „Orașul meu”– Cartier Terezian: Malul Cibinului- ora 19:00
  • 31 august – „Planeta roz Bombon” – (Lipicioșii) – Cartier Terezian: Malul Cibinului- ora 19:00
  • Proiectul se va încheia oficial în 2 noiembrie, cu spectacolul “Clandestino”

După cartierele Trei Stejari și Terezian, actorii se vor îndrepta, în ordine, către cartierele: Ștrand, Hipodrom, Valea Aurie. În 8 octombrie va avea loc o reprezentație cu spectacolul „Născut în ’90”, la Sinagoga din Mediaș.

Programul complet al spectacolelor, precum și detalii despre proiect, pe pagina https://www.facebook.com/teatruldincartier/

.

Lasă un răspuns