Stiri Si Informatii

Când e vorba de vacanță, Sibienii preferă Grecia, Bulgaria și Turcia

0
Există o mulţime de factori de care trebuie să ţinem cont atunci când ne planificăm vacanţa de vară: de la buget şi alegerea destinaţiei, până la găsirea mijlocului de transport şi a hotelului potrivit şi apoi pregătirea bagajelor pentru vacanţa propriu-zisă. Cu toate ca Sibiul se afla anul trecut pe locul trei in topul oraselor din Romania atractive pentru turisti, totusi, localnicii prefera alte destinatii. Daca pentru adulţi contează foarte mult condiţiile şi mâncarea gustoasă alegand statiuni montante, precum Păltiniş, Durău sau Vatra Dornei, tineretul nu pune prea mare accent pe buget sau condiţii.

Sibienii despre destinaţiile alese

  • “Noi locuim la munte şi ne dorim să mergem în acest concediu la mare“ a spus doamna Ana.
  • “Destinaţiile mele preferate sunt la mare. Dar îmi place şi la munte, în special la Păltiniş.“, a spus Alex.
  • “Pentru mine contează foarte mult preţul, deoarece salarile noastre sunt mici. Contează şi condiţiile, dar în primul rând trebuie să vedem care este bugetul“, a precizat doamna Ana.
  • “Noi suntem pensionari şi sigur posibilităţile financiare diferă de a celor care încă sunt în câmpul muncii şi ca îşi permit mai mult. Noi am avut bilete de la Casa de Sănătate. Pentru noi au contat foarte mult condiţiile şi uite am fost cazaţi ultima dată am beneficiat de condiţiile unui hotel nou, cu ultimele dotări.“
  • “Preferăm să mergem la munte, marea este pentru mine pe locul doi. Prefer să merg în zona munţilor Durău, Vatra Dornei, tot ce înseamnă zona de la Neamţ în sus“, a spus un alt domn.
  • “N-am mai fost de foarte mult timp la mare şi mi-aş dori. Dar suntem adepţii mai mult ai muntelui, deoarece soţul nu este foarte sănătos şi preferăm locurile, unde nu este foarte cald. De curând am fost la Felix, dar am reuşit să ne bucurăm de concediu. Nu a fost foarte cald“
  • “Pentru mine contează distracţia, preţul nu mă interesează prea mult, deoarece banii nu prea au valoare pentru mine. Distracţia este pe primul loc pentru mine.“, a spus Alex.

Potrivit reprezentanţilor unei agenţi de turism sibienii aleg să meargă în concediu în ţările din apropierea României, cum sunt Bulgaria sau Grecia. Începând din acest an, Turcia intră în topul preferinţelor sibienilor, datorită zborului direct Sibiu- Antalia. Cu detalii despre destinaţiile alese de sibieni vine Romeo Roman, agent de turism.

“Destinaţiile pe care le aleg sibienii sunt cele din apropierea ţării noastre, cum ar fi Bulgaria, Grecia, care sunt destinaţii un pic mai ieftine. De asemenea, Turcia este foarte căutată în acest an datorită zborului direct Sibiu-Antalia. Şi litoralul româneste este cerut foarte bine. Ca cea mai scumpă destinaţie, pe care noi am vândut-o a fost la aproximativ 5000 de Euro/ familie, care era de fapt un sejur de o săptămână.“, Romeo Roman- agenţia de Turism TransEuropa.

Pentru sibienii cu buget redus o varianta de concediu pot fi lacurile sarate de la Ocna Sibiului sau strandurile ce functioneaza in judet.

Lasă un răspuns