Stiri Si Informatii

„Cel Mai Mic Protestatar, Care Nu Lipseşte Din Nicio Seară”

0 3.128

Peste 700 de sibieni au fost vineri seara la protestul cu numărul 11 în centrul orașului îndreptat împotriva Guvernului

Manifestanţii sunt de toate vârstele, de la cei mai mici, la cei mai mari, care cunosc istoria ţării.

Printre ei, şi Larisa Ştefania, de doi ani şi patru luni, care nu a lipsit în nicio seară din această serie de proteste care vor să dea, acum, „jos Guvernul”, după cum s-a strigat în ultima vreme.

Micuţa a fost adusă de părinţi în fiecare seară, purtând tricolorul în mână.

Şi ea rezistă! Vrem tot ce e mai bine pentru ea, ca să nu treacă prin greutăţile prin care am trecut noi. Vrem să îşi facă studiile în România, în ţara ei de suflet. Nu vrem să fim nevoiţi să plecăm! La tot ce se întâmplă acum, ar trebui să alegem Occidentul, ca să putem să-i oferim un viitor mai bun ei. Rezistăm în stradă până schimbăm ceva în ţara asta!„, spune tatăl, Mihai Olescu.

Protestul a fost programat să înceapă la ora 19,00, când în Piața Mare au fost câteva zeci de persoane, iar apoi numărul manifestanților a crescut semnificativ, mai ales în timpul marșului derulat prin zona centrală a orașului.

Protestele sunt programate să dureze zilnic, până în 15 februarie, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei sibiene. Pentru duminică la Sibiu au fost anunțate două proteste, din care unul, la prânz, este un protest prin lectură, la care oamenii sunt așteptați să lectureze inclusiv din Codul penal. Iar celălalt  protest începe la orele 19.

Protestul s-a încheiat după ora 21,00 acesta fiind avizat de autoritățile locale. Oamenii au venit cu steaguri, vuvuzele și pancarte cu lozinci împotriva PSD și a Guvernului.

Foto Marius Iuliu Neamtu

Lasă un răspuns