Stiri Si Informatii

Cluburile şi Pub-urile Din Sibiu … “Purecate De ISU” 8 sancțiuni contravenționale

0
După incendiul de ieri din Clubul Bamboo
I.S.U. Sibiu a derulat controale inopinate de verificare la obiective cu afluență de persoane din categoria cluburi și discoteci

Pentru asigurarea continuității acțiunilor preventive, din dispoziția ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, în cursul acestei nopți, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cpt. Dumitru Croitoru al județului Sibiu (inspectori de prevenire și personal din subunitățile de intervenție) și reprezentanți ai inspectoratelor de poliție și jandarmi, constituiți în echipe mixte, au derulat controale și verificări la imobilele în care se desfășoară activități cu public numeros.

Astfel, în cursul nopții s-au executat 10 controale la operatori economici din categoria cluburi și discoteci, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale, din care 3 avertismente și 5 amenzi, în cuantum de 5.000 lei, pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apărării împotriva incendiilor.

Principalele aspecte urmărite în teren de către inspectorii de prevenire au vizat: exploatarea instalațiilor electrice, funcționarea iluminatului pentru marcarea căilor de evacuare, funcționarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, obstrucționarea căilor de evacuare, instructajul angajaților, obținerea autorizației de securitate la incendiu și existența planurilor de evacuare în caz de incendiu.

Totodată, cu prilejul controalelor executate a fost verificat și modul de respectare a prevederilor HG nr. 915/2015.

Concomitent cu activitățile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităților operative de intervenție au efectuat acțiuni de recunoaștere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenție în cazul izbucnirii unui eventual incendiu.

De asemenea, din ordinul ministrului afacerilor interne, în perioada următoare activitățile preventive vor fi intensificate, astfel încât siguranța celor care frecventează astfel de locații să fie asigurată, iar obligațiile legale ale beneficiarilor să fie respectate.

Pentru asigurarea nivelului corespunzător de protecție a celor care frecventează astfel de locații, reamintim următoarele obligații pe care administratorii trebuie să le respecte:

— respectarea numărului maxim de utilizatori prevăzut de legislația in vigoare, pentru aceste categorii de construcții;

— solicitarea sprijinului pentru acordarea asistenței tehnice de specialitate în vederea întocmirii documentației necesare obținerii autorizației de securitate la incendiu;

— preocupare sporită pentru solicitarea acestui act administrativ care să asigure securitatea beneficiarilor.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cpt. Dumitru Croitoru al Județului Sibiu desfășoară, permanent, activități orientate spre siguranța cetățeanului, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile acestora.

Activitatea pompierilor salvatori se derulează în sprijinul și pentru cetățean, iar obiectivele prioritare ale instituției noastre sunt orientate spre eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență. Preîntâmpinarea evenimentelor nedorite rămâne dezideratul comun ce poate fi realizat prin dezvoltarea culturii de securitate și responsabilizarea fiecăruia dintre noi.

Lasă un răspuns